Annonce
Snekkersten

Ægtepar fra Snekkersten er sprunget ud som hobby-iværksættere: - Vi synes selv, at det er en genial måde at campere

Tue og Clarisse Hellstern fra Snekkersten har gjort det til en hobby-virksomhed at sælge tagtelte til biler. Foto: Lars Johannessen
Ved siden af deres job som underviser og stewardesse har Tue og Clarisse Hellstern gjort hobbyen til en forretning. Nu kommer folk fra hele landet til Snekkersten for at se på tagtelte.
Annonce

SNEKKERSTEN: Tue og Clarisse Hellstern ligner umiddelbart et helt almindeligt ægtepar. De har to børn, bor i rækkehus i Snekkersten og arbejder som henholdsvis IT-underviser og stewardesse.

Men de er også kolleger og partnere i en hobby-virksomhed, der er ved at vokse sig stor.

På hverdagsaftener og i weekender får Tue og Clarisse ofte besøg af folk fra hele landet, der gerne vil se nærmere på de demo-varer, som parret har på lager hjemme i garagen: Tagtelte til biler.

- I højsæsonen er der næsten ikke en weekend, hvor vi ikke har fremvisninger. Men det er vores hobby, så vi har ikke noget imod at bruge tid på det, fortæller Clarisse Hellstern.

Ideen om at sælge “noget så mærkeligt som telte til taget af en bil”, som Tue Hellstern selv udtrykker det, opstod på en af familiens egne bilture.

- Vi har selv brugt tagtelt i nogle år, og folk begyndte at spørge os ‘hvor har I det fra’, når vi var ude at rejse. Vi synes selv, at det er en genial måde at campere med en høj grad af frihed, så vi endte med at tage kontakt til nogle leverandører.

Sat i værk i Helsingør

I en artikelserie portrætterer Helsingør Dagblad en række lokale iværksættere, der selv har bygget en virksomhed op fra bunden. Det er mennesker, der har det tilfælles, at de har haft modet til springe ud i en tilværelse som selvstændige - med de udfordringer, satsninger og mulige succesoplevelser, der følger med.

Og med hjemmesiden Rooftoptent.dk var de hurtigt i gang med at sælge de første tagtelte, som parret importerer fra Holland.

- Siden vi startede for omkring tre år siden, er det vokset støt, fortæller Clarisse Hellstern.

Annonce

Natur-udflugter hitter

Hun forklarer, at de kan mærke en bølge i samfundet, hvor flere og flere mennesker gerne vil ud i naturen - også når hele familien skal afsted på ferie.

- Jeg tror, det hænger sammen med den hverdagsstress, som vi alle kender. Folk vil langt væk fra hverdagen og ud i naturen, hvor de får jord under neglene og undgår digitale forstyrrelser, siger Clarisse Hellstern.

- Du kan dreje til højre og campere nogle steder, hvor andre ikke kan. Man kommer tættere på naturen på en anden måde, siger Clarisse Hellstern. Foto: Lars Johannessen.

Og den tendens er bestemt ikke blevet mindre under corona-krisen, tilføjer Tue Hellstern.

- Når man ikke kan tage på ferie til Spanien, så bliver man nødt til at gøre det på en anden måde. Det har resulteret i, at den danske natur bliver brugt mere.

Selv om der har været stor efterspørgsel, har Covid 19-krisen alligevel været et problem for forretningen, fordi der har været forsinkelser på leveringerne fra udlandet.

- Vores leverandør sendte os et billede af et helt tomt lager. Det hele var blevet solgt på 10 dage, fortæller Tue Hellstern.

Annonce

'Det handler om frihed og komfort'

Teltene, som Tue og Clarisse sælger, findes i flere modeller, størrelser og prisklasser - fra 12.500 til 19.000 kroner. Fælles for dem er, at de nemt kan monteres på bilens tag, og så har man hurtigt teltet slået op, når man er på destinationen - også de steder, hvor det ellers kan være bøvlet at slå et telt op.

- Det handler om frihed og komfort. Du kan dreje til højre og campere nogle steder, hvor andre ikke kan. Man kommer tættere på naturen på en anden måde. Og så er det komfortabelt - alle har jo prøvet at ligge i et telt, hvor der er en sten, der ligger forkert. Her ligger man på en plan madras på 5-6 centimeters tykkelse, og det hele er nemt at pakke sammen, siger Clarisse.


På et tidspunkt blev vi kontaktet af et par, der skulle en tur ned gennem Europa på en tuk-tuk

Tue Hellstern


Tagteltene kan monteres på stort set alle nyere biler.

- Man behøver ikke have en stor firehjulstrækker. Vi har undersøgt det, og det er faktisk muligt at montere et tagtelt på en C1’er fra 2016 og opefter.

Kundesegmentet ligger et sted midt imellem autocamper- og teltfolket, forklarer iværksætterne.

Udover familier med gamle “rugbrødsvogne” får parret også henvendelser fra lystfiskere, fuglekiggere og andre naturentusiaster.

Og så har der været et par alternative løsninger:

- På et tidspunkt blev vi kontaktet af et par, der skulle en tur ned gennem Europa på en tuk-tuk. De spurgte, om man kunne montere et tagtelt på tuk-tuk’en, og det lykkedes, fortæller Tue Hellstern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Helsingør

Værktøj stjålet fra varebiler

Annonce