Annonce
Helsingør

Øllet flød da Helsingør Dagblad inviterede læserne på fredagsbar

Indehaver af Prøvestenens Vinhandel kunne blandt andet fortælle om forskellige humler og hvordan de påvirker øllets smag. Foto: Julia Friis Jørgensen
Fire italienske øl blev sammen med mange seere smagt og diskuteret, da chefredaktør Peter Hagmund i selskab med Claus Nissen fra Prøvestenens Vinhandel sendte live.

HELSINGØR: Det var gode varer, som blev knappet op, da chefredaktør Peter Hagmund og indehaver af Prøvestenens Vinhandel Claus Nissen sammen med avisens læsere tog hul på fire forskellige specialøl.

Til fredagsbaren, som blev sendt live, blev der grint, talt om smagsnoter, procenter og de lokale mikrobryggeriers historie.

Men først og fremmest blev der smagt på øl, og da det på grund af produktionsudfordringer ikke var muligt at få det lokale Gurre Bryghus med ombord, var det i stedet italienske Birra Baladins øl, som flød.

Annonce

Sommerøl

De fire øl, som blev skænket, var Baladin Isaac, Baladin Nora, Baladin Rock’n’Roll og Baladin Wayan. Og selvom Claus Nissen som vinhandler oftest drikker vin, havde han meget at fortælle om specialøl.

- De er faktisk lige så komplekst og varieret som vin. Og det er jo fantastisk, som man kan diskutere øl og deres mange smagsnoter. Også fordi det er så subjektivt, sagde Claus Nissen blandt andet.

Flere af avisen læsere beskrev øllene som sommerøl, og her kunne Claus Nissen kun erklære sig enig. Ligesom at han kunne anbefale fredagens øl og andre til de mange, som måske ikke endnu er gået i dybden med specialøl, men som har en nysgerrighed i forhold til de læskende drikke.


Man skal pege sig ind som med vin på områder eller typer, som man er glad for, og så dyrke dem ved at smage fra forskellige mærker.

Claus Nissen, indehaver af Prøvestenens Vinhandel


Annonce

Råd til læserne

Netop læskende synes Knud Mogensen, at øllene var, og faktisk mente han, at de sagtens kunne erstatte en anden læskende drik.

"Hvis man vil have et alternativ til rosé, så er de første to øl rigtig gode," skrev han.

- Øl kan sagtens erstatte vin. Også til maden, svarede Claus Nissen, som også kom med et råd til de, som har lysten til at udforske specialøl:

- Man skal pege sig ind som med vin på områder eller typer, som man er glad for, og så dyrke dem ved at smage fra forskellige mærker.

Du kan gense Helsingør Dagblads livesending her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce