Annonce
Øresund

Øresund: Corona halverede passagertal på færgerne i løbet af sommeren

Coronaepidemien betød at passagertallet på halveret på de danske udlandsfærger. Det ramte også ForSeas færger mellem Helsingør og Helsingborg.Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Rejserestriktioner og grænselukning på grund af corona kan ses på passagertallene for de danske udlandsfærger.
Annonce

CORONA: Coronapandemien har været dyr for de danske færgeselskaber, der både har mistet passagerer og nu også må afskedige medarbejdere.

Ritzaus Bureau fortæller, med baggrund i oplysninger fra Danske Rederier om en sommer, der har betydet en halvering af passagertallene i juni, juli og august. Det viser tallene fra ForSea, Scandlines, Fjord Line og DFDS.


Rejselysten har været markant mindre, end vi havde forventet.

Jakob K. Clasen fra Danske Rederier til Ritzaus Bureau


Det skyldes især rejserestriktioner og grænselukning, fortæller Jacob K. Clasen, som er viceadministrerende direktør i Danske Rederier.

- Vi var klar over, at sommeren ikke ville blive som normalt, og at rejselysten ville være mindre. Men rejselysten har været markant mindre, end vi havde forventet, siger han til Ritzaus Bureau.

Da færgerne har 41 procent af deres passagerer i de tre sommermåneder rammer nedgangen ekstra hårdt og den koster også arbejdspladser.

Annonce

70 opsigelser

Allerede i slutningen af august fastslog ForSeas administrende direktør Kristian Durhuus over for Helsingborg Dagblad at man ville opsige 70 medarbejdere. Han fortalte også, at trods de forbedringer som genåbningen af den dansk-svenske grænse havde givet, så omsatte rederiet stadig 40 procent mindre end normalt.

Også hos Scandlines, der har ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock bliver det nødvendigt at svinge sparekniven. Her vil et passagertal, der faldt 57 procent i sommermåneden få konsekvenser, selv om det endnu ikke er gjorte op, hvor mange der vil blive afskediget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce