Annonce
Debat

Øresunds udfordringer – og løsninger

Øresund
Annonce

Øresund er beriget med en enestående og unik natur, dyre- og planteliv og biodiversitet med marsvin, sælkolonier, artsrige stenrev, slangestjerne-samfund, store alger, hestemuslinger (modiolus-samfund), små krebsedyr (haploops-samfund), ålegræs-samfund, havgræsser og en rig og varieret fiskesammensætning og unik bundfauna.

Jeg vil rigtig gerne gøre os alle klogere på, hvordan og hvorledes der er fare for Øresund. Faren for Øresund består i en overudnyttelse af naturressourcerne og forurening.

Løsningerne er at inddrage FN’s verdensmål og at sikre en klog og bæredygtig anvendelse af Øresund.


Jeg vil rigtig gerne gøre os alle klogere på, hvordan og hvorledes der er fare for Øresund. Faren for Øresund består i en overudnyttelse af naturressourcerne og forurening


Med henblik på behandling i forbindelse med udarbejdelsen af en plan for en maritim naturpark Øresund og efterfølgende implementering, har jeg identificeret en række forhold. Alle elementer for et godt aktiv for naturen og os.

Forholdene, som jeg har identificeret, som kræver nærmere miljøscreeninger og sårbarsanalyser, er: Råstofindvinding i Øresund, bæredygtig fiskeri, sikre at outdooridræt, rekreative aktiviter og friluftsliv kan gå hånd i hånd med naturen, spildevandsoverløb i Øresund, begrænsning og regulering af vandscootersejlads på Øresund samt begrænsning og regulering af skibsfarten i Øresund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce