Annonce
Helsingør

Øresundsakvariet forsvarer placering: Dykkere er der i forvejen

- Der bliver måske lidt flere dykkere i starten, men det vil lande på nogenlunde det samme antal som nu, forudser Jens Peder Jeppesen, leder Øresundakvariet. (Foto: Torben Sørensen).
Annonce

Trykkerdammen er den bedst egnede placering til et nyt kommende stenrev. Det fastslår akvariechef Jens Peder Jeppesen fra Øresundsakvariet, som ikke kan pege på et alternativ.

HELSINGØR: Selvom Øresundsakvariets ønske om at etablere et stenrev i havet ud for Trykkerdammen som omtalt i Helsingør Dagblad møder modstand i lokalområdet, er der ikke mulighed for at udpege en alternativ placering. Det oplyser leder af Øresundsakvariet Jens Peder Jeppesen.

- Området ud for Trykkerdammen er i forvejen et kendt dykkersted. Du kan komme rimeligt hurtigt ud på dybt vand, som er attraktivt for apparatdykkerne. Der findes ikke andre steder ud over et enkelt sted i København, hvor man har tilsvarende forhold, siger Jens Peder Jeppesen.

En gevinst

Akvariechefen er overrasket over den modstand, der er mod projektet.

- Vi troede, det ville være en gevinst for området. Dykkerne er der i forvejen. Det vil de altid være. Vi kan lige så godt spille med, siger Jens Peder Jeppesen.

Lederen af Øresundsakvariet påpeger, at han ikke tror, at etableringen af et stenrev på sigt kommer til at betyde, at endnu flere dykkere vil lægge vejen forbi Trykkerdammen.

- Der bliver måske lidt flere dykkere i starten, men det vil flade ud efter noget tid og lande på nogenlunde det samme antal som nu, forudser akvariechefen.

Bådudlejer kritiserer dykkere

Rigere dyreliv

Han påpeger, at Øresundsakvariet ser en fantastisk mulighed for at genoprette det tabte stenrev, som blandt andet vil give grobund for et rigere dyreliv, heriblandt hummer, taskekrabber, læbefisk, torskefisk og større krebsedyr.

- Vi vil gerne give stenrevsdyrene bedre livsvilkår. I løbet af et til fem år vil vi opleve et fantastisk liv, som vi kan bruge rent formidlingsmæssigt i Skoletjenesten, og som dykkere også kan få glæde af, forklarer Jens Peder Jeppesen.

Større åbenhed

Hvis Øresundsakvariet får nej til projektet af kommunen, er der ikke noget alternativ.

- Vi synes, det ville være synd, hvis ikke det bliver til noget. Men der er ikke et andet alternativ, hvis vi får nej. Ellers må vi afsøge mulighederne for at etablere et langs den svenske kyst. Vores erfaring er, at der er større åbenhed, siger Jens Peder Jeppesen.

Han oplyser, at Øresundsakvariet tidligere har fået lov til at sætte småplettede rødhajsunger i vandet ud for Sverigeskysten, som var forbundet med større restriktioner langs den danske kyststrækning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce