Annonce
Helsingør

Øresundsakvariet risikerer lukning

Annonce

HELSINGØR: Trods et stigende besøgstal og markant popularitet for udflugter og undervisning ser fremtiden sort ud for Øresundsakvariet i Helsingør. Akvariechef Jens Peder Jeppesen kan registrere, at underskuddet på stedet vokser, så det i 2019 vil runde 4 millioner kroner.

Den dårlige økonomi kan ende med, at Københavns Universitet, som Øresundsakvariet hører under, vil lukke stedet, vurderer han - en frygt, som Helsingørs borgmester Benedikte Kiær deler.

- Det her er meget alvorligt. Hvis vi ikke får rettet økonomien op inden for få år, vil universitetet højst sandsynligt lukke Øresundsakvariet. Måske sker det i 2019. Et universitet har forskning og uddannelse som sine hovedopgaver, ikke drift af et akvarium. Øresundsakvariet befinder sig på et meget farligt bjerg, og vi er hele tiden ved at rutsje ned i dybet, siger Jens Peder Jeppesen.

Den konservative Benedikte Kiær har samme mørke bekymring som Jens Peder Jeppesen. Hun mener, at Helsingør og hele landet vil savne Øresundsakvariet.

- Vi kan ikke undvære det sted. Hvis staten ikke kommer ind her, så lukker Øresundsakvariet, fordi det økonomisk falder ned mellem flere stole og ikke kan få dækket de udgifter, som andre lignende steder kan. Derfor hejser vi nu flaget og råber et højt hjælp, siger Kiær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Sport

Bagom Bolden: Formentlig ikke set bedre

Annonce