Annonce
117oplevelser

#101: Smørhullet

#101. Foto: Privat
Lisette Drejer tipper om Smørhullet til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Lisette Drejer tipper:

HVILKEN OPLEVELSE VIL DU ANBEFALE?

Smørhullet

HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

Smørhullet - en grøn oase mellem Stubbedamsvej og Kongevejen. Også kaldet Kong Peders Park, da den blev anlagt i 1943 af Peder Christensen, der var Helsingørs enerådende borgmester gennem 27 år.

Parken er tegnet af havearkitekten G. N. Brandt, der også har tegnet Marienlyst Slotshave, Solbakken og Reberbaneparken. Den fortsætter også over på den anden side af Kongevejen mod Nord.

Der er gode muligheder for gode oplevelser. Der er etableret discgolfbane (frisbee), som regnes for en af landets smukkeste baner på grund af mange bugtninger og naturlige forhindringer. Der er en naturpræget legeplads for mindre børn, og der er overdækket bålplads.

Selve parken er en flot park, hvor biodiversiteten får lov at blomstre i fuldt flor med stier, der bliver slået, så man kan gå med hunden eller familien imellem de høje græsser og se på ænder i søerne, samt beundre de flotte træer. Et af de særlige skulle vist være en gave fra en højere, måske adelig, person fra Sverige.

God tur. Husk at rydde op efter jer. Der er skraldespande ved udgangene.

***

Ole Nøhr tipper også:

HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

Personligt bor jeg i Rolighed i en blok, der støder op til Kong Peders Park. Et sted velkendt af min generation fra 60'erne med en skøn natur og dyreliv samt fritidsaktiviteter.

Naturen er fantastisk - det siges, at der står ca. 60 forskellige træer i parken, hvor mange af dem for mig er ukendte. Jeg har mine daglige ture i parken på de forskellige årstider for at nyde naturen og ikke mindst det fugleliv, som man ikke kan opleve i midtbyen.

Ved indgangen til parken (den grønne kile) står der skilte med en kort historieskrivning af parkens etablering og fikspunkter. Den grønne kile strækker sig fra Gurrevej, krydser Kongevejen og fortsætter til Stubbedamsvej fra nord, i en moderat skrånende linje fra vest mod øst.

Parken er anlagt i perioden 1934-1943, og den bredeste og fyldigste del ligger syd for Kongevejen. Parken er tegnet af havearkitekten Gudmund Nyeland Brandt, der også har tegnet Marienlyst Slotshave, Solbakken og Reberbaneparken. Historien findes på www.helsingorleksikon.dk/index.php/Kong_Peders_Park#En_park_bliver_til

Parken bliver flittigt brugt af Helsingør Disc Golf Bane, der blev opført i 1996. Banen indeholder ni permanente kurve og teesteder. Hvis man har lyst til lidt mere udfordring, kan man prøve kræfter med banens forlængede 18-huls layout, der udover de ni etablerede huller, har ni alternative og mere krævende tee-placeringer.

Hele turen i parken på gåben vil vare ca. 1-2 timer og henvender sig til børnefamilier, samt familier med hunde til dagens gåtur. Hvis man tager madkurven med og holder picnic, så kan det tage hele dagen.

#101. Foto: Privat

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Send os en tekst og et foto på 117@hdnet.dk (og tjek lige kortet her først, så du ikke kommer til at tippe om noget, andre allerede har anbefalet)

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce