Annonce
Helsingør

109 nye lejligheder står klar til indflytning i 2022

Senest ved udgangen af 2022 vil denne grund ved det gamle hospital på Esrumvej i Helsingør være forvandlet til 109 moderne lejligheder under navnet Ofeliahaven. Foto: Lars Johannessen.
Fart på nyt boligområde ved det gamle hospital på Esrumvej i Helsingør
Annonce

Endnu en bygherre har påbegyndt arbejdet med at opføre boliger i området ved det gamle hospital på Esrumvej i Helsingør. Denne gang er det Balder Danmark, som har sat gravemaskinerne i gang med at bygge 109 nye to til fem værelses lejligheder på mellem 60 og 120 kvadratmetre. De varierende boligstørrelser er et bevidst valg for at tiltrække både singler, par, børnefamilier og ældre til bebyggelsen, som kommer til at hedde Ofeliahaven.

-Vi har haft et særligt fokus på at skabe ideelle rammer for fællesskab og livskvalitet i Ofeliahaven. Det kommer blandt andet til udtryk i de moderne og bæredygtige løsninger samt attraktive gårdmiljøer, hvor der vil være legeområder med balancestammer, legehuse og rolige opholdsområder med borde og bænke - så der er faciliteter for både børn og voksne, fortæller Flemming Joseph Jensen, administrerende direktør hos Balder Danmark.

Ofeliahaven, som afgrænses af Esrumvej mod nord og de gamle hospitalsbygninger mod syd, kommer til at rumme to boliggrupper, som hver består af fire huse med saddeltage. Hver boliggruppe er disponeret som en hesteskoform omkring centrale gårdrum.

-Fokusset på fællesskabet kommer også til udtryk i et fælles orangeri, hvor der vil være grovkøkken og et stort opholdsrum, som er ideelt til fødselsdagsfester og andre hyggelige arrangementer, fortæller Flemming Joseph Jensen.


Fokusset på fællesskabet kommer også til udtryk i et fælles orangeri, hvor der vil være grovkøkken og et stort opholdsrum, som er ideelt til fødselsdagsfester og andre hyggelige arrangementer


Der bliver lagt stor vægt på at skabe nogle attraktive gårdmiljøer i forbindelse med de nye lejligheder. Foto-Grafik: Balder Danmark  
Annonce

Bæredygtigt byggeri

Bæredygtighed har også spillet en væsentlig rolle i projektets tilblivelse. Ifølge Flemming Joseph Jensen er projektet skabt ud fra kravene i den internationalt anerkendte DGNB-certificeringsordning, som bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed.

-Vi har gjort meget for at tænke bæredygtighed ind i Ofeliahaven. For eksempel har vi valgt solide og velkendte materialer til ejendommen for at sikre lang levetid og minimal vedligeholdelse. I gårdrummene integrerer vi LAR-løsninger, som håndterer regnvand på en bæredygtig måde, og som samtidig giver et skønt gårdrum, hvor naturen inviteres ind, beskriver han.

Annonce

Ventelister og priser

De første lejligheder ventes at være klar til indflytning i midten af 2022. De sidste i slutningen af 2022. Bygherre har endnu ikke fastsat priserne for at bo i lejlighederne.

-Det er for tidligt for os at offentliggøre lejepriserne på nuværende tidspunkt. Det sker typisk ca. seks måneder før indflytning af første etape, det vil sige i begyndelsen af 2022, fortæller Helle Jensen, marketingsansvarlig i Balder Danmark.

Hospitalsområdet bliver til levende bydel

Hele visionen for det gamle hospitalsområde er, at det skal forvandles til en levende bydel med boligmuligheder for alle generationer. Det er en vision, som alle områdets boligprojekter tilsammen bidrager til. For eksempel opfører Bovieran Danmark, som er en del af Balder-koncernen, et seniorbofællesskab med 55 andelslejligheder med fælles overdækket vinterhave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce