Annonce
Helsingør

11 unge modige mennesker på scenen: "Hvem er jeg?"

Lyden af os. Foto: Mikkel Dysted.
Hamletscenen rykker for første gang indendøre i den nybyggede Thaliasal, hvor 11 unge i alderen 12-17 er ærlige, sårbare og frustrerede, når de i LYDEN AF OS udtrykker deres frustrationer til omverdenens mange forventninger.
Annonce

Anmeldelse: Hvem er jeg? Hvad skal jeg? Er spørgsmål, som de 11 unge forsøger at besvare i LYDEN AF OS. For hvordan er det i virkeligheden at være ung i en tid, hvor en pandemi er i gang og klimakrisen spidser til, alt imens de unge selv forsøger at finde deres egen identitet.

I den intime “BlackBox” teatersal kommer de unge meget tæt på, når de i nærmest gråd og frustration, udtrykker sig verbalt og gennem koreograferede og musikalske scener, som de selv har været med til at skabe. Forestillingen tager udgangspunkt i de medvirkendes egne tanker og refleksioner, som fremgår af monologer de selv har skrevet.


At tage sine børn eller unge med ind og se LYDEN AF OS, ville give både forældre og børn mulighed for efterfølgende at få åbnet op for nogle rigtig gode og normalt lidt svære samtaler.


Velvidende, at de mange dybe og dystre tanker er de medvirkendes egne, gør at forestillingen bliver meget personlig og skrøbelig. Desuden er størstedelen af de unge helt nye på scenen, hvilket blot gør det endnu mere modigt at dele ud af så private fortællinger.

At tage sine børn eller unge med ind og se LYDEN AF OS, ville give både forældre og børn mulighed for efterfølgende at få åbnet op for nogle rigtig gode og normalt lidt svære samtaler. For de medvirkende italesætter både deres frustrationer i forhold til forventninger fra omverdenen og dem selv, men også hvordan de sommetider frygter døden og føler sig ensomme og alene.

Shakespeares univers formår at være en gennemgående rødtråd, da der undervejs i forestillingen er diverse referencer og citater derfra. På trods, at Shakespeare er flere hundrede år gammel, formår hans værker at være relevante, eftersom den eksistentialistiske tankegang er uafhængig af tid og alder.

Der er ingen grund til at være bange for at gå i teateret under corona. Hver anden plads er reserveret, og der er krav på, at bære mundbind indtil man finder sig til rette i sædet.

Lyden af os

Producent: HamletScenen. Koncept og instruktør: Brigitte Christensen. Visuelt koncept, scenograf og kostumedesigner:Catia Hauberg Engel. Musikalsk koncept og komponist:Nikola Diklic. Lyd og Lysdesign:Henrik Bank.

Medvirkende: Ronja Clemens Tillebeck, Vitus Clemens Tillebeck, Rebecca Møller Calberg, Merle H. E. Lorenzen, Lotus Katrine Thorius, Fenja R. Seebach Jensen, Sarah Juul Madsen, Iben Steensen, Thea Nyborg Thomsen, Vilas Solgerd-Cornelsen, Sofus Bowall Sevel.

Spilleperiode: 13. -22. november 2020 – kl 20:00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Snekkersten

Blev anholdt i Snekkersten: Dommer varetægtsfængsler drabsmistænkt med tilknytning til bandemiljøet

Debat

Klumme: Findes der ghettoer i Danmark?

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Debat

Debat: Refleksion over Strandgade

Annonce