Annonce
117oplevelser

#129: Smuk gåtur og et stort ahorntræ

Foto: Privat
Niels Veje tipper om en smuk gåtur til et stort ahorntræ til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Note fra redaktionen: ”Hey, hov – var det ikke kun 117 oplevelser, I var på jagt efter til kampagnen #117oplevelseriHelsingør?”, tænker du nok. Og jo, det var det da egentlig. Men der er simpelthen sket det, at I har tippet om flere end 117 ting. Derfor lægger vi naturligvis også de ekstra tips ind, vi har fået på 117@hdnet.dk, så alle kan blive inspireret til dejlige sommeroplevelser. Rigtig god sommer! Og nu til det vigtige:

Niels Veje fra Espergærde tipper:

HVILKEN OPLEVELSE VIL DU ANBEFALE?

En smuk gåtur til et stort ahorntræ.


I disse forsommerdage synger lærkerne af livets lyst. Landsvalerne flyver om ørene på de gående. Fuglelivet er iøvrigt pænt repræsenteret med fiskehejre, tårnfalke, musvåger, mejser og naturligvis måger og lidt kragefuglene.

Niels Veje


HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

På Kongevejen lige overfor frakørslen til Naturcenter Nyruphus står der en flot kilometersten påmalet krone og C VII monogram i guld. Fra kilometerstenen går der en grusvej, som forlænget over jernbanen og Agnetevej vil føre de gående og cyklende til Flynderupgård Museet.

Stammen på det kæmpestore ahorntræ, som ses på fotoet, måler over 4 meter i omkreds, målt ca. 2 m over jordniveau.

Langs grusvejen er der et hegn, som beskytter den gående mod den undertiden stærke vestenvind. På begge sider af grusvejen bølger markerne, som for tiden er sået med frøgræs og raps. Man kan se flere hundrede meter, ja mere end en kilometer, når man ser til både venstre og til højre (igennem hækken).

I disse forsommerdage synger lærkerne af livets lyst. Landsvalerne flyver om ørene på de gående. Fuglelivet er iøvrigt pænt repræsenteret med fiskehejre, tårnfalke, musvåger, mejser og naturligvis måger og lidt kragefuglene.

At gå en tur på denne grusvej giver en ro i sjælen, selvom trafikken er tæt på Kongevejen. For et par uger siden kunne jeg iagttage rådyr i området og høre frøerne kvække i vandhullerne..

Min hund og jeg nyder vore daglige morgenture langs grusvejen op til “kongeegen”, som vi kalder det store ahorntræ.

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Send os en tekst og et foto på 117@hdnet.dk (og tjek lige kortet her først, så du ikke kommer til at tippe om noget, andre allerede har anbefalet)

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce