Annonce
Hornbæk

Fanget af understrøm ved Hornbæk: 18-årig hædres for at redde sin mor fra druknedøden

En mor og hendes datter blev reddet af sønneke under en badetur her på stranden vest for Hornbæk i sommeren 1019. Nu bliver den i dag 18-årige unge mand hædret for sin indsats. Ingen af personerne på fotografiet har noget med historien at gøre. Foto: Lars Johannessen
En sommerdag i juli 2019 kom Lucas' mor i vanskeligheder, da hun var i vandet ved Hornbæk. Men sønnen reagerede resolut og reddede sin mors liv. På onsdag får han Danske Beredskabers Hæderslegat.
Annonce

Hornbæk: Borgmester Benedikte Kiær har fået æren af at overrække Danske Beredskabers Hæderslegat til en ung mand, der i juli 2019 reddede sin mor fra en drukneulykke på stranden i Hornbæk.

Det sker ved Helsingør Kommunes Beredskabs kommissionsmøde den 23. september klokken 14 på brandstationen på Klostermosevej

Det er den i dag 18-årige Lucas Christoffer Busk Løssl, der bliver hædret med legatet, som foruden et diplom følges af en check på 10.000 gode danske kroner.

Det får han for, som det hedder "med usædvanlig handlekraft og mod at have reddet menneskeliv i hav." Han er indstillet til hæderslegatet af Helsingør Kommunes Beredskab.

Annonce

Først kom søsteren i knibe

Den dengang 17-årige Lucas var den 16. juli 2019 på stranden med sin 11-årige søster og sin 47-årige mor. De opholdt sig på veststranden ikke langt fra Trouville. På et tidspunkt opdagede moren, at hendes datter var kommet i problemer på grund af understrøm i vandet.


Ved ulykken lykkedes det Lucas at hjælpe sin mor ind på lavt vand, hvor han gav hende livreddende førstehjælp, indtil beredskabet nåede frem.


Hun svømmede ud for at hjælpe hende, men fik selv problemer undervejs.

Ved ulykken lykkedes det Lucas at hjælpe sin mor ind på lavt vand, hvor han gav hende livreddende førstehjælp, indtil beredskabet nåede frem. Også søsteren fik han bjerget i sikkerhed.

Moren modtog efterfølgende førstehjælp, og en redningshelikopter fløj hende og den 11-årige datter til Rigshospitalet til observation.

Foruden Lucas bliver to andre personer hædret for livreddende indsatser. Der sker andre steder i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Travlhed før genåbning: - Vi undersøger, om vi må lukke kunderne ind ad bagdøren

Helsingør For abonnenter

Massiv opbakning til kritik af hjemmeplejen: - Hvor er det trist

Annonce