Annonce
Helsingør

2. klasser besøgte Helsingborgs koncerthus

Sidder håret og huen nu rigtigt? Den store spejlfoyer i Helsingborgs Konserthus har plads til det hele.
Annonce

udflugt: Midt i december var forventningerne store hos 94 børn i fire 2. klasser fra Grydemoseskolen og Borupgårdskolen. Lige før jul var de på vej til koncerthuset i Helsingborg for at få musikoplevelser - og for at lære hvordan et symfoniorkester arbejder, og hvad nogle af instrumenterne kan.

“Ja, den hedder en harpe - hvor mange strenge tror I den har?”

Hun spørger faktisk på dansk, Lovisa som spiller på harpen. Anders på kontrabassen viser sig også at være dansker og hjælper med at forklare ting, så alle kan forstå det.

Der er også mange svenske børn i salen, så de fleste ting bliver sagt på både dansk og svensk - men efter ca. en halv time begiver klasserne sig ud til hver deres “stationer” og får meget mere at vide om de enkelte instrumenter af musikerne.

Koncerthuset er meget stort og har flere mindre scener og øverum til de forskellige instrumentgrupper. Klasserne roterer mellem strygere, blæsere, slagtøj osv. - og finder ud af, hvor meget de enkelte musikere og instrumentgrupper egentlig er nødt til at øve sig i at spille i takt og få det til at klinge rigtigt, så dirigenten overhovedet har en chance for at holde styr på det hele til koncerterne.

Helsingborgs Symfoniorkester er et af de bedste klassiske orkestre i Norden, så skal man øve sig meget!

I foyeren kan man købe et hav af cd’er de har indspillet med Brahms og Schubert og Carl Nielsen og alt muligt.

Der er næsten 60 musikere i Helsingborgs Symfoniorkester, og 2. klasserne fik lov at møde mange af dem og stille spørgsmål sammen med musiklegene.

Ved de forskellige instrumentgrupper fik børnene fortalt om instrumenterne og om at spille på dem og udtrykke følelser og tanker med musikken. “Hvad tænker I på, når I lukker øjnene?”

Inde hos strygerne fortalte en af de engelske musikere, hvad en bratsch hedder på svensk - og lærte selv, hvad den hedder på dansk. “aah, ligesom på tysk!” siger han. Det er en meget international skoledag.

Undervejs forbereder musikerne børnene på en musikalsk fortælleleg om Barbar, som bliver til en afslutningsoplevelse i koncertsalen.

Og så ud i den store foyer ved garderoben, hvor nogle unge svenskere har passet på publikums tøj. De har uddelt numre, som skal afleveres igen for at få tøjet tilbage - man skulle også holde styr på billetten med et nummer på til en bestemt plads inde i koncertsalen. Mætte af indtryk går børnene nynnende mod færgen for at vende hjem til Helsingør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce