Annonce
Helsingør

29-årig tiltalt i voldtægtssag: Hev mobilen frem på anklagebænken i retten og filmede offers forklaring

En mand er tiltalt for at have filmet og forsøgt at dele optagelserne af et offers forklaring på det sociale medie snapchat. Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Mens en forurettet afgav forklaring i en sag om blufærdighedskrænkelse og voldtægt, filmede sagens tiltalte ifølge politiet forklaringen fra sin plads på anklagebænken i Retten i Helsingør. Bagefter forsøgte han at dele optagelserne på internettet.

HELSINGØR: Mens en af de forurettede i en større sag om blandt andet blufærdighedskrænkelse og voldtægt i april i år afgav forklaring for lukkede døre i Retten i Helsingør, blev han ifølge politiet filmet af den anklagede, mens han sad på anklagebænken.

Ifølge politiet forsøgte den 29-årige tiltalte fra 2860 Søborg at lægge lyd- og videooptagelser af den forurettedes forklaring ud på nettet som en snapchat, men så langt nåede optagelserne ikke, før den 29-åriges aktiviteter på mobiltelefonen blev opdaget og afbrudt af retspersonalet.

Der er ingen oplysninger om, hvordan det kunne gå til, at den anklagede i sagen kunne gøre brug af sin internetopkoblede mobiltelefon under retssagen.

Annonce

Fri adgang til nettet

Der er intet krav om at mobiltelefoner, tablets, bærbare computere eller andet udstyr, som kan kobles på internettet, skal være slukket under retshandlingerne, men de skal være lydløse.

Over for Helsingør Dagblad oplyser Retten i Helsingør, at sagen ikke har ført til en stramning af reglerne for brug af internetopkoblet udstyr i retssalene.

Retten i Helsingør

Der er fuld adgang til internettet i retslokalerne i Retten i Helsingør enten via mobilnetværk eller via rettens eget gæste-wifinet.

Over for Helsingør Dagblad oplyser Retten i Helsingør, at sagen ikke har ført til en stramning af reglerne for brug af internetopkoblet udstyr i retssalene.

Annonce

Forbud mod livestreaming

Der råder dog et generelt forbud mod at optage, filme og livestreame fra retshandlingerne, medmindre der er indhentet en speciel tilladelse til det forinden.

Kun i forbindelse med større sager, hvor det skønnes at være en konkret risiko for at retshandlingerne filmes, optages og/eller streames fra retssalene kan retten kræve at mobiltelefoner og lignende bærbart IT-udstyr afleveres ved indgangen.

Retssagen mod den 29-årige mand fortsætter i denne uge.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce