Annonce
Helsingør

3 A-finaler og 3 ungdoms-medaljer til Helsingørs unge DM-hold

Svømmehallen i Helsingør dannede ramme om Danmarksmesterskaberne, der blev holdt over fire svømmedage. Foto: Torben Sørensen

Helsingør Svømmeklubs talenter høstede god erfaring ved senior-DM, der blev holdt på hjemmebanen.

Annonce

Svømning: Til de netop afviklede Danske Senior-Mesterskaber på hjemmebane i Helsingør Svømmehal fik den lokale svømmeklub endnu et godt afsæt mod fremtiden med det unge hold, da det blev til 3 A-finaler og 3 ungdoms-medaljer. Julius Munk var i to A-finaler og fik desuden guld, sølv og bronze i hhv. 100 fly, 50 fly og 50 ryg. Ungdoms-medaljerne gives til de yngste seniorer.

I forbindelse med ungdoms-medaljerne og finalerne til Julius Munk udtaler cheftræner Misja Klevstig:

- Julius har haft et fremragende stævne. Hele forløbet op til DM for Julius er et fremragende eksempel på, hvor vigtigt det er at kombinere skole og svømning – noget der kun er muligt fordi vi har et så solidt funderet samarbejde med Helsingør Talent og Elite. Julius er kun lige i starten af sin seniorkarriere og med to år tilbage af gymnasiet glæder vi os til – i fortsat samarbejde med Helsingør Talent og Elite – at udvikle ham yderligere.

Mathilde Menck Nielsen svømmede også A-finale i 50 fly, hvor hun blev nummer 7. Mathilde er senior efter sommerferien og er efter juniormedaljer til DJM i april og A-finalen nu til DM bestemt klar til overgangen til seniorkarrieren.

Annonce

Klubrekord i holdkap

Holdkap-drengene fra Helsingør satte lørdag aften en senior klubrekord i 4 x 100 holdmedley ved at slå en 21 år gammel klubrekord, da de blev nummer 7 til DM i tiden 3.59.71. Holdet bestod af Johan Heeno Rasmussen, Oliver Bach Jensen, Julius Munk og Villads Bomholt. Udover at sætte en ny senior klubrekord blev der også sat en ny junior klubrekord i 4x100 holdmedley ved at slå en gammel rekord fra 2009. Holdkappen bestod af Johan Heeno Rasmussen, Oliver Bach Jensen, Villads Bomholt og Thorvald Bomholt og svømmede i tiden 4.05.27 med en 6. plads til følge.

Holdkap-pigerne fra Helsingør satte søndag aften klubrekord i 4 x 100 fri med 3.59.53. Det var første gang under 4 minutter for pigerne og en flot milepæl at bryde for det unge hold. Alle fire piger er juniorer. Holdet bestod af Freja Stenbækgaard, Mathilde Menck Nielsen, Mathilde Thorsen og Linnea Hietala.

Yderligere finalister (A og B) for Helsingør Svømmeklub var Mathilde Menck Nielsen (100 fly), Julius Munk (50 ryg), Johan Heeno Rasmussen (50, 100 og 200 ryg) og Oliver Bach Jensen (100 og 200 bryst). De to sidstnævnte satte personlige rekorder i alle løb for at komme i finalerne.

Helsingør svømmeklub havde 17 svømmere til start over de 4 DM-svømmedage med et relativt ung hold hvilket giver gode perspektiver for kommende sæsoner, hvor et af målene er at få etableret en større og bedre seniorgruppe. Ligeledes skal vi have evalueret resultaterne fra sommerend DM’ere samt sæsonens resultater som helhed slutter bestyrelsesformand Lars Heeno Rasmussen.

red.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce