Annonce
Espergærde

33 nye boliger i Espergærde snart klar: De første beboere rykker ind om to uger

De første beboere flytter ind i Mørdrup-lejlighederne om to uger. Foto: Lars Lindevall
Størstedelen af Mørdrup-lejlighederne ved Espergærde Station står klar til indflytning 1. februar. 29 ud af de 33 lejligheder er lejet ud.

ESPERGÆRDE: Der er fuld tryk på boligbyggeriet i Espergærde, og snart står 33 lejligheder klar til, at nye beboere kan rykke ind i dem.

I maj i år gik entreprenørvirksomheden Anker Hansen & Co i Frederikssund konkurs, og det har forsinket byggeriet, der oprindeligt skulle have stået klar i efteråret sidste år.

Men HK Entreprise, der overtog arbejdet, er nu i gang med at færdiggøre de sidste detaljer på lejlighederne, som ligger over for Espergærde Station og tæt ved Espergærde Centret.

Danbolig Espergærde, der står for at leje boligerne ud, oplyser til Helsingør Dagblad, at størstedelen af de nye beboere flytter ind 1. februar. Der er dog også lejere, som først flytter ind den 15. februar og 1. marts.


Det er godt at få byen fornyet, men det er højt og tæt og ligger næsten helt ude på fortovet

Keld Olsen, Espergærde Byforening


29 af lejlighederne er lejet ud, så der er i øjeblikket fire ledige boliger, som har en størrelse fra 85 til 130 kvadratmeter og en husleje fra 12.900 kroner til 19.500 kroner.

Annonce

‘Hvide kasser i bybilledet’

Keld Olsen, der er formand for Espergærde Byforening, siger til Helsingør Dagblad, at det er godt for byen at få mere liv, men kan kalder dog byggeriet for nogle “lidt dominerende hvide kasser i bybilledet”.

- Det er godt at få byen fornyet, men det er højt og tæt og ligger næsten helt ude på fortovet. Det er dog ikke det værste sted, hvis man skal bygge højt, siger Keld Olsen.

Han har en bekymring for de trafikale udfordringer, der vil følge med, når der flytter mange nye beboere til Espergærde - også med tanke på de omfattende bolig-byggerier ved det nedlagte erhvervsområde langs Hovvej og Kelleris Hegn.

Der er fire ledige boliger i det nye lejligheds-kompleks. Foto: Lars Lindevall

- De har tilladt for få parkeringspladser ved det nye byggeri (Mørdrup-lejlighederne, red.), så vi kan forvente, at der kommer pres på parkeringspladserne ved Espergærde Centret og stationen, hvor der i forvejen er mangel.

Mørdrup-lejlighederne

Mørdruplejlighederne fordeler sig på fire enkeltstående punkthuse med hvidpudsede facader, zinktage og mahognivinduer. Husene er roterede i forhold til hinanden, så alle får den bedst mulige udsigt fra boligerne.

Næsten alle lejligheder har overdækkede altaner med lys og luft – og udsigt ud over de grønne parklignende oaser omkring og imellem punkthusene. Desuden vil tre af husene rumme erhverv i stueetagen – som er med til at skabe tryghed og liv i området.

Arkitekturen blander sig med Espergærdes eksisterende bygnings-masse med sine asymetriske saddeltage, som et skulpturelt og karaktérfyldt element. De hvidpudsede facader tilpasser naturligt og stilfærdigt sine omgivelser og refererer arkitektonisk til Mørdrup Kirke og Den Hvide By, som blev tegnet af arkitekt Per Christiansen i 1960- og 70erne.

De 33 lejligheder fordeler sig på de fire punkthuse i 2-3 etager, med erhverv i stueplan i tre af husene. Der er elevator til alle boligerne.

Han mener derfor, at det bliver en vigtig indsats at få flere til tage cyklen i de kommende år.

- Vi er tvunget til at få flere over på cyklen, og derfor er vi nødt til at gøre det attraktivt at cykle. I Espergærde Byforening mener vi, at det først og fremmest skal ske ved, at man sætter hastigheden ned til 40 kilometer i byen, for så giver det mindre mening at køre i bil, siger Keld Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce