Annonce
Helsingør

334 dage i byrådet: Grænseoverskridende

Jørgen Bodilsen har været en del af Helsingør Byråd i snart fire år. Foto: Torben Sørensen.

DEBAT: Jeg kom ind i byrådet for Enhedslisten den 1. februar 2021 , idet jeg var førstesuppleant. Jeg håber at vælgerne synes, at jeg har forvaltet opgaven godt, og håber på at blive genvalgt ved det kommende kommunalvalg. Ellers bliver min periode i byrådet 334 dage,

For en del år siden var jeg med til et af kommunens budgetseminarer. Vi talte med SF om forskellige forslag, og SF foreslog blandt andet, at de ældre skulle have et ekstra bad. I min uvidenhed tænkte jeg, at det var da godt nok et underligt forslag. Hvorfor skal de ældre i bad to gange om dagen? Men det gik op for mig, at normen var et bad om ugen, så der var altså tale om et forslag, hvor de ældre skulle have mulighed for to bade om ugen.

Jeg har tit tænkt på den oplevelse. For mig var det grænseoverskridende at diskutere, hvor tit nogle mennesker skal i bad. Jeg betragter det som en menneskeret at kunne få et bad hver dag. Den dag, hvor jeg ikke finder det grænseoverskridende at sætte normer for bad til ældre, så er jeg blevet en politiker, jeg slet ikke vil være.

Annonce

For mig var det grænseoverskridende at diskutere, hvor tit nogle mennesker skal i bad

Jørgen Bodilsen, Enhedslisten

Der, hvor den store forskel er mellem Enhedslisten og andre partier, er, at vi betragter skat som viljen til at løse problemer i fællesskab. Et beskedent forslag fra Enhedslisten om, at skattens hæves sådan ca. 50 kr pr borger om måneden udløser panik på højrefløjen og resten af byrådet. For mig er der ingen tvivl: Skal vi løse fremtidens velfærds- og klima/miljø udfordringen, skal der flere penge til fællesskabet.

Vi har ingen problemer med effektiviseringer, men hvis måleenheden er, hvor billigt kan det gøres, er vi ikke med. Måleenheden må være: Hvilken livskvalitet for borgerne kommer der ud af indsatsen.

Enhedslisten gik fra budgetforhandlingerne i år. Vi har som parti lavet et eget budgetforslag. Der var ingen partier, der støttede vores forslag om at rulle skattelettelserne tilbage. Forligspartierne i dette års budgetforslag vil først behandle forslagene om store besparelser i det nye byråd og efter valget, hvilket Enhedslisten finder uacceptabelt.

Politik er ikke bare at være med i byrådet. Det er også at være aktiv i det samfund, vi lever i. Jeg har været med til at få startet Forfattergruppen Helsingør, der har gennemført blandt andet to lokale Bogmesser og afholder en til i år. Jeg er med i bestyrelsen i den bebyggelse, jeg bor i, hvor vi er i gang med et forsøg på at lave fælleshaver. Udviklingen bestemmes ikke bare i byrådet, men også af den debat, aktive borgere er med til at skabe. Foreninger og interesse organisationer er også en vigtig del af vores demokrati.

Partierne

De otte partier i Helsingør Byråd får på skift mulighed for at skrive et længere indlæg i HD Debat om et politisk emne, som ifølge ugens parti er særligt vigtigt lige nu. I dag er det Enhedslistens Jørgen Bodilsen.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat

Unge-debat; “Nej men, hvor er du så’n rigtigt fra?”

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce