Annonce
Helsingør

#36: Klostermoseskoven

Edel Riget fra Helsingør tipper om Klostermoseskoven til #117oplevelseriHelsingør. Foto: Lars Johannesen
Annonce

Edel Riget fra Helsingør tipper:

Hvilken oplevelse vil du anbefale? 

Klostermoseskoven

Hvorfor skal man opleve det? 

Klostermoseskoven er en fredskov, der omkranser Klostermosen i hele dens langstrakte forløb fra Klostermosevej til Støberivej i den anden ende. Adgangen til denne smukke, varierede skov kan ske fra hver sin ende af skoven, fra Klostermosevej eller "bagom" fra Støberivej.

I min grønne ungdom for 45 - 50 år siden kunne man stadig gå over mosevandet ved et lille vadested ved Haveforeningen Klostermosen nr. 7, som dengang var min families fristed - lige op ad skoven. Siden er der kommet hegn op langs mosen, hvilket jeg synes er en stor skam (var det virkelig nødvendigt?).

Skoven er meget varieret. Der vokser blandt andet rododendrontræer ved et vandhul et stykke inde i skoven og forskellige sjældne træer, som blev plantet af skovens ophavsmand midt i 1800-tallet. I skoven er der i øvrigt også anbragt en mindesten over denne mand og hans hustru. Så vidt jeg husker, var mandens efternavn Schmidt - eller Smith.

Skov og Naturstyrelsen har udgivet en folder om skoven (som jeg lige nu ikke ligger inde med). Så til alle skovelskere: Gå en tur gennem skoven i industrikvarteret - du vil ikke fortryde det!

 

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Læs her, hvordan du kan dele din oplevelse.

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce