Annonce
Helsingør

#4: Helsingør Station

Anne Reib tipper om Helsingør Station til #117oplevelseriHelsingør
Annonce

Anne Reib fra Helsingør tipper: 

Hvilken oplevelse vil du anbefale? 

Helsingør Station.

Hvorfor skal man opleve det? 

Helsingør Station er efter min mening Danmarks smukkeste og mest imponerende stationsbygning bygget af DSB. Stationsbygningen er ganske bemærkelsesværdig. Bygningen er opført i 1891 i den såkaldte 'Rosenborg-stil'. Stationen er tegnet af N.P.C. Holsøe og Heinrich Wenck.

Helsingør Station er i dag endestation for ”Nordbanen”, der kører mellem Hillerød og Helsingør, og ”Kystbanen”, som kører mellem Malmø og Helsingør. Også Helsingør-Hornbæk-Gilleleje-Banen har endestation her. Bygningen indeholder i dag færgeterminal til Forseafærgerne, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg.

Helsingør Station hviler på 1600 pæle, som er hamret ned i havbunden, og på disse pæle er der så støbt et fundament. Lokalerne ud mod Øresund – hvor der i dag er restaurant – var oprindeligt indrettet som kongelig ventesal.

Bygningen indeholder en stor hall med trapper op til begge sider. En trappe til de royale og en trappe til andre rejsende. Trapperne er beklædt med fliser af ortoceratitkalk med fossiler af blæksprutteskaller. I 1984 indledte DSB et større restaureringsarbejde, hvor al ornamentik blev genskabt, inklusive nye flisegulve i originalmønstre og afdækning og restaurering af de originale væg- og loftsudsmykninger.

I 1987 blev stationen valgt som ”Årets Hus” i Helsingør. Hovedbygningen inkl. perrontagene blev fredet i 1990.

Alle turister, der ankommer til Helsingør med tog eller færge, er meget imponeret af vores togstation. Bygningen er kendt overalt i Danmark, især blandt tog-entusiaster. Hvis man fortæller, at man kommer fra Helsingør, er der julelys i øjnene på disse toginteresserede, og straks får togstationen den største ros.

Jeg har talt med bl.a. japanske turister, som troede, at toget kørte direkte ind i ”Kronborgs forhal”. Svenske turister står og fotograferer Helsingørs imponerende bygningsværk. Shakespeares berømte hovedpersoner Hamlet og Ofelia har fået æren af at stå på stationspladsen.

 

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Læs her, hvordan du kan dele din oplevelse.

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce