Annonce
Helsingør

40 år i træk: Juletræet er sat op på Axeltorv

Rederiet Forsea har igen i år foræret Helsingør et 12 meter højt juletræ, der tændes af julemanden den første søndag i advent.

Annonce

HELSINGØR: Så er det ankommet. Det store, smukke juletræ, som nu er sat op midt på Axeltorv. Juletræet er et sikkert tegn på, at julen står for døren og sådan har det faktisk været i lige præcis 40 år i Helsingør.

Det er rederiet Forsea, der sejler på Helsingør-Helsingborg-overfarten, der har sponsoreret det 12 meter høje juletræ. Det er hentet et sted oppe fra de dybe svenske skove og er skåret og herefter fragtet til Helsingør af vognmand Mats Brorson. Et job, hans firma også har sørget for i fire årtier.

Annonce

En tradition blev skabt

Før Forsea var det først det gamle nu for længst lukkede rederi LB-færgerne, der stod for den flotte julegave til Helsingør. Dernæst tog rederiet Scandlines gavmildt traditionen op og nu fortsætter Forsea altså med at sikre den populære tradition.

- For over 40 år siden var det sådan, at Helsingørs butiksdrivende betalte til og samlede ind til et fælles juletræ. Den daværende formand for Cityforeningen Keld Agri havde i anden anledning talt med rederiet LB-færgerne og foreslog, at vi tog et møde med dem om tilbuddet om at få et stort juletræ foræret til Helsingør. Vi fik en aftale i stand og de første flere år var vi en hel delegation, der i bus kørte til Sverige og selv var med til at vælge træet. Det var svært festligt. Og det var og er fortsat en flot gestus overfor Helsingør som en god samarbejdspartner for rederierne, siger Peter Bertram, der selv har drevet forretning i Helsingør i mange år.

Annonce

Maksimal størrelse

- At både Scandlines og nu Forsea siden har valgt at fortsætte traditionen og forære Helsingør et så flot juletræ, det er vi utrolig glade og taknemlige for.

Årets træ er 12 meter højt. Det maksimale mål for et træ til Axeltorv. Bliver det længere, kan det nemlig ikke svinge rundt fra Sudergade og ind på torvet.

Nu kan vi nyde træet de næste 14 dage, før julemanden tænder det søndag den 1. december, første søndag i advent. Det sker klokken 16, efter julemanden først er gået i land på Kongekajen klokken 15.45. Herefter køres han i karet til Axeltorv, mens han kaster karameller til børnene på ruten gennem byen. Helsingørs borgmester Benedikte Kiær holder en tale ved juletræstændingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce