Annonce
Helsingør

400 børn mødtes på Kulturværftet: Drømmekoncert blev streamet til hele landet

Klasserne blev holdt skarpt adskilt før skolekoncerten i forbindelse med Børnekonventionens fødselsdag. Foto: Torben Sørensen
FNs børnekonventions fødselsdag blev fejret på Kulturværftet, og skoleelever i resten af landet kunne følge med.
Annonce

BØRNEDRØMME: Der var æbler, bananer og andet mundgodt i de blå poser, der var nøje pakket til hver enkelt klasse.

De stod op af væggen til Kulturværftet.

Indenfor, på Store Scene skulle eleverne først høre en drømmekoncert. Så fik de en drømmekage med, inden de klassevis kan gå ombord i de blå "goodie-bags".


Vi kan godt mærke, at skolerne er sultne, fordi det er svært at komme ud og opleve noget.

Dorthe Foged, der er direktør og stifter i Barnddrømmen.


Det var  på grund af corona, at 400 elever blev holdt skarpt adskilt klassevis, da fødselsdagen for FNs børnekonvention blev fejret. Det var femte år, at organisationen Barndrømmen holdt et særligt fødselsdagsarrangement, men i år var det naturligvis lidt anderledes end tidligere år.

Efter koncerten ventede goodiebags, nøje pakket og sorteret til den enkelte klasse. Foto: Torben Sørensen

Det var nemlig eleverne fra Helsingør Kommunes skoler, der med respekt for  alle coronasikkerhedsreglerne kunne overvære koncerten. Alle andre steder i landet fik man alligevel den samme oplevelse, men det var fordi, koncerten blev streamet.

- Der har været kæmpe stor interesse for streamingen. Vi kan godt mærke, at skolerne er sultne, fordi det er svært at komme ud og opleve noget, siger Dorthe Foged, der er direktør og stifter i Barnddrømmen.

Når koncerten beskrives som en drømmekoncert, så er det fordi temaet er børns drømme.

Dorthe Foged stiftede Barndrømmen i 2010. Barndrømmen arbejde for at udvide børns og unges verdensbillede, at hjælpe dem til at indfri deres potentiale og se muligheder i stedet for begrænsninger.

Her kommer børnekonventionen ind.

400 elever blev underholdt af DR Symfoniorkester og skuespilleren Flemming Bang. Foto: Torben Sørensen

- Konventionen fastslår blandt andet at børn og unge skal have adgang til aktiviteter i deres fritid, siger Dorthe Foged.

Annonce

49.000 aktiveret

Navnet Barndrømmen er et ordspil på barndommen.

Der blev holdt to forskellige koncerter for  eleverne fra Helsingør. DR Symfoniorkesteret fortolkede Carl Nielsen sammen med skuespiller Flemming Bang.

Med koncerten markerer Barndrømmen også den nationale kulturindsats Go Creative, der siden 2016 er vokset til nu at omfatte 49.000 børn og unge fra 91 kommuner. Målet med indsatsen er, at børn og unge, uanset social eller geografisk baggrund, kan få adgang til kulturaktiviteter og oplevelser i hverdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce