Annonce
Helsingør

”405”, tre damer og ildløs på Axeltorv

Indkørslen til "405" ses som nabo til Trævareboden. Foto: Bo Wijkman.

LOKALHISTORIE: I forbindelse med en omtale forleden af Trævareboden og de omkringliggende butikker og erhverv – alle ved Axeltorv, har fået den forhenværende kriminalassistent i Helsingør, Tage Christensen til at mindes en brand i taxa-forretningen 405’s bygning i gården ved Trævareboden.

Han fortæller: - I januar 1962 ca. kl. 0300 fik vi en alarmmelding over radioen, at der var brand i taxacentralen ”405” på Axeltorv. Vi lå i nærheden og nåede frem inden brandvæsenet var mødt. Der stod flammer ud af vinduerne og jeg så, at der sad tre damer oppe på tagryggen.

Annonce

De var i livsfare

- De var helt tydelig i livsfare og da en brandbil nåede frem med en chauffør, løb jeg hen til ham og sagde at vi skulle have en stige sat op til taget. Det nægtede han, idet han kun skulle køre brandbilen ned og måtte ikke forlade bilen. På det tidspunkt blev brandfolkene tilkaldt pr. telefon og skulle køre direkte til brandstedet.

- Så jeg måtte tage stigen af brandbilen og fik den sat op til tagrenden, hvorefter jeg kastede min uldne vinterkappe af mig og klatrede op ad stigen og fik hjulpet de tre ældre damer ned fra tagryggen, og fik dem i sikkerhed. Først på det tidspunkt kom de første brandfolk tilstede, fortæller Tage Christensen, og tilføjer: ”405” lå cirka på det sted, hvor der nu ligger et apotek. Jeg fik efterfølgende en dusør på kr. 200.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Debat

Kronik: Vaccine og samfundssind

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce