Annonce
Helsingør

#45: Anes Hus

Hans Peter Hviid tipper om Anes Hus til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Hans Peter Hviid tipper:

Hvilken oplevelse vil du anbefale? 

Anes Hus ved Bøgeholm Sø

Hvorfor skal man opleve det? 

Anes Hus er smukt beliggende ved Bøgeholm Sø i Hammermølle Skov. Det idylliske, stråtækte hus er en af de bedst bevarede landarbejderboliger fra 1800-tallet – læs mere om huset og aktiviteterne er på www.aneshus.dk

I bil kører man ud af Nordre Strandvej, og lige efter Hellebæk Kirke til venstre ad Skindersøvej til P-pladsen godt en kilometer fremme på venstre side. Følg derefter stien et par hundrede meter ind i skoven.

Pragtfuldt at tage en pause på bænken for enden af broen ved Anes Hus og studere lappedykkere og andet dyreliv, før man går videre ind i skoven, og ud til Hellebæk Kohave og retur, måske 2-3 km i alt.

Er man mere til at cykle, forslår vi at køre fra Helsingør ud af Gl. Hellebækvej, forbi golfbanerne, videre ad grusveje i skoven, fortsæt ligeud af Bøssemagergade, frem forbi det røde Turbinehus på højre side, og hvor Bøssemagergade drejer til højre, drejer man i stedet til venstre af grusvejen ind i skoven, forbi Bondedammen på venstre side, i krydset med en anden grusvej et par hundrede meter fremme fortsættes  ligeud, henover en færist, ca. 400 meter grusvej tværs over Hellebæk Kohave og så til højre ad stien ved to store sten, langs Bøgeholm sø til Anes Hus.

Er man rigtig frisk, løber man turen, i alt ca. 14 km. Der er ikke nogen skiltning, så der gik nogen tid med at finde denne smukke rute!

 

Anders Møller, pensioneret vognmand, tipper også:

Hvorfor skal man opleve det? 

Er der ét sted, som er herligt at besøge, så er det Anes Hus ved Bøgeholmsøen i Teglstrup Hegn.

Det bedste tidspunkt for et besøg er, når der er åbent hus, og der kan købes kaffe og kage, og man kan få lidt historie fortalt om stedet.

Man kan se den fine udsigt over søen – gerne fra den nyrenoverede bro, som er sat op. Stedet ånder af historie – indvendig kan man bese indretningen med gamle møbler og gamle billeder på væggene.

Efter besøget får man en herlig tur i Teglstrup hegn med mange smukke oplevelser.

 

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Læs her, hvordan du kan dele din oplevelse.

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce