Annonce
Indland

462 indlagte på Region Hovedstadens sygehuse: Tallet kan falde i den kommende uge

Presset på blandt andet Hillerød Hospital ventes at falde lidt i den kommende uge, skønner Sundhedstyrelsen. Foto: Claus Kjærsgaard
Færre over 60 år smittes vurderer Sundhedsstyrelsen, der derfor forsigtigt varsler et muligt fald i antallet af indlæggelser.
Annonce

CORONA: – Der skønnes, at antallet af indlagte vil være faldende over den næste uge (-5% til -10%), men er stadig på et meget højt niveau, selvom antallet af nyindlagte er faldende.

Sådan lyder den aktuelle vurdering fra Sundhedsstyrelsen, når det drejer sig om coronaindlagte patienter i Region Hovedstaden.

Annonce

Færre smittede over 60

Antallet af nye smittede er dalende og det samme ser ud til at gælde antallet af covidpatienter, der skal indlægges.

I sin ugentlige vurdering skønner Sundhedsstyrelsen nu at antallet af indlagte med coronavirus kan være faldende den kommende uge i fire ud af fem regioner, heriblandt Region Hovedstaden.


Tirsdagens tal viser, at der er 462 indlagte covid-19-smittede på Region Hovedstadens hospitaler. 57 er på intensivafdelinger og 38 ligger i respirator.


Det skyldes, at Sundhedsstyrelsen skønner, at antallet af smittede over 60 år vil falde i den kommende uge.

Det har stor betydning for presset på hospitalerne. Sundhedstyrelsen konkluderer nemlig, måske ikke så overraskende, at risikoen for at blive indlagt stiger med alderen. Således er der mellem 0 og 2.4 procent risiko for indlæggelse, hvis man er under 50 år gammel.

I den anden ende af aldersskalaen er det godt hver sjette smittede mellem 70 og 79 år, og hver tredje smittede over 90 år, der kræver indlæggelse.

Tirsdagens tal viser, at der er 462 indlagte covid-19-smittede på Region Hovedstadens hospitaler. 57 er på intensivafdelinger og 38 ligger i respirator.

Annonce

225 nye smittede

Det er først og fremmest blandt de medicinske indlæggelse af faldet forventes, mens det ikke slår lige så meget i gennem på intensivafdelingerne.

Tirsdag var der 1076 nye smittede registreret i det seneste døgn. Selv om tallet stadig er alt for højt, så er tendensen klart nedafgående.

Også i Helsingør er antallet af smittede på vej ned, selv om den seneste uge bød på 225 nye smittede.

Alene i aldersgruppen af 60-årige og derover er der i den seneste uge kommet 57 nye smittede i Helsingør Kommune. 16 af dem er mellem 70 og 79 år, 12 mellem 80 og 89 år og fire over 90 år.

Hvis man bruger Sundhedsstyrelsens risikovurdering vil omkring 5-6 af de ældste nye smittede blive indlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Sårbarhed på Kystbanen

Annonce