Annonce
Helsingør

48-årig mand forsvandt med to børn og lod sig skille over telefonen: Nu har retten talt i sag om bortførelse

Familien boede her på Sydvej, da faren rejste med to af børnene til Libanon for mere end seks år siden.  Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
I 2016 rejste en far med sin to børn til Libanon - moren så ikke sine drenge igen før i slutningen af sidste år. Bortførelsen af parrets børn får nu konsekvenser for faren.

BORTFØRELSE: Retten i Helsingør har torsdag afsagt dom i sagen om den i dag 48-årige mand, som i 2016 tog fra Helsingør til Libanon med to af sine og hustruens to børn uden at vende tilbage igen.

Det skete først næsten seks år senere - ved politiets mellemkomst - nærmere betegnet i november sidste år. Moren har siden bortførelsen kæmpet for at få sine børn tilbage, men undervejs lod hendes mand sig 'skille' på arabisk fra hende over telefonen.

Tre år på den rigtige side af loven

Dommeren har idømt den 48-årige mand to års fængsel, men dommen blev gjort betinget, hvis han afholder sig fra at begå kriminalitet i de næste tre år. Det er endnu ikke muligt at oplyse om den dømte modtager dommen eller vil anke.

Straffelovens § 215

§ 215. Den, som unddrager en person under 18 år forældres eller anden rette vedkommendes myndighed eller forsorg eller bidrager til, at han unddrager sig sådan myndighed eller forsorg, straffes efter reglerne i § 261.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der ulovligt fører barnet ud af landet.

Det var ikke muligt for moren at finde ud af, hvor i Libanon faren, som er dansk statsborger, og de to børn befandt sig.

"Skilsmissen" fra hustruen skulle ifølge politiets oplysninger være sket ved, at han nogle måneder efter afrejsen fra Danmark tre gange sagde 'talaq', som er det arabiske ord for skilsmisse, til børnenes mor i telefonen.

"Skilsmissen" fra hustruen skulle ifølge politiets oplysninger være sket ved, at han nogle måneder efter afrejsen fra Danmark tre gange sagde 'talaq', som er det arabiske ord for skilsmisse, til børnenes mor i telefonen. Dermed var de lovformeligt skilt, fortalte han kvinden.

Annonce

Stort arbejde

Moren kontaktede politiet i Helsingør, og i de følgende år kæmpede dansk politi, og de hjemlige udlændingemyndigheder for at få børnene hjem til Helsingør igen. Til sidst bevægede sagen sig helt op på ministeriel plan.

Efter anmeldelsen fik moren tilkendt midlertidig forældremyndighed over de to forsvundne børn, men det lykkedes altså først at få dem hjem til Helsingør i november 2021. Sammen med børnene dukkede faren også op i Danmark.

Han blev anholdt og sigtet for bortførelse af børn til udlandet efter straffelovens § 215 stk. 2.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce