Annonce
Helsingør

6.000 på plads i år: Til sommer kommer Queen Machine igen

Pladsen foran Kulturværftet var fyldt med tusindvis af glade helsingoranere denne sommer. Foto: ThinkAlike

29. august er der sommerkoncert på havnen med hits fra Queen og David Bowie.

Annonce

Musik: Der er ingen tvivl om, at Freddie Mercury fra det hinsides vil være stærkt tilfreds med, at det danske hyldestband Queen Machine denne sommer fyldte pladsen foran Kulturværftet med 6.000 ellevilde Queen-fans. Og Queen-forsangeren, der døde i 1991, vil stensikkert være endnu mere begejstret ved nyheden om, at i sommeren 2020 gør Queen Machine det samme igen.

Kulturværftet holder nemlig igen næste år en stor sommerkoncert ved havnefronten. Det bliver den 29. august, og kulturcentrets ledelse har efter den overstrømmende begejstring sidste år vurderet, at Helsingør godt kan tåle et genhør med Queen Machine og med alle Mercurys største hits.

- I sommeren 2019 havde vi flere end 6.000 glade publikummer på pladsen til en vidunderlig koncertaften foran Kronborg og Kulturværftet. Queen Machine er uforlignelige, er meldingen fra Rasmus Schrøder, Kulturværftets musikchef.

Annonce

Lang spilleliste

"We Will Rock You", "Don’t Stop Me Now", "Somebody To Love","A Kind Of Magic" og naturligvis det største Queen-hit af dem alle, "Bohemian Rhapsody" står på den lange spilleliste, som Queen Machine fyrer af til august næste år.

"I mere end et årti har Queen Machine med stor succes begejstret publikum på danske såvel som udenlandske scener med storslåede og medrivende koncertoplevelser, senest på turne i England og USA. Helt i Queens ånd leverer Queen Machine et show med masser af sjæl og ikke mindst et utal af Queens udødelige hits… Listen af hits er så godt som uudtømmelig, og man finder ikke en større Queen-oplevelse i Europa end Queen Machine", lover Kulturværftet.

Publikum til koncerten i Helsingør i år vil givetvis give kulturcentret helt ret. Der er fem mand på scenen. Og den karismatiske frontmand er den storsyngende Bjarke Baisner, der igen og igen viser vokale tænder ligesom Mercury.

Annonce

Bowie var aldrig bange

Som opvarmning til Queen-hyldesten hilser Helsingør og Kulturværftet på David Bowie, som jo døde for snart fire år siden.

Best Of Bowie hedder det danske kopiband, som skal lede helsingoranerne igennem den stjernes fantastiske katalog af sange. Orkestret spiller ifølge Kulturværftet Bowies allerstørste hits sammen med en håndfuld sange, der måske ikke toppede hitlisterne, men er langtidsholdbare og afgørende øjeblikke i hans karriere.

"Bowie var aldrig selv bange for at udfordre sig selv og sit publikum. Han insisterede på at forny sig selv og sin musik, og få andre rockstjerner har rørt ved så mange stilarter, spillet og komponeret musik med så mange forskellige stjerner i alle genrer. Bowie stod fadder til glamrocken, opfandt rollerne Ziggy Stardust og major Tom. Tog livet af dem, for at genopstå i soul, jazz, R&B, teatre, musicals med mere", forklarer Kulturværftet om det britiske musikikon.

- Dette er netop det spændende ved at fortolke Bowie. De mange stilarter og udtryk. Det er et kæmpekatalog, man kan tage fra, nærmest uendeligt troede vi, indtil 2016 hvor David Bowie rejste videre. Best of Bowie er gennem hele spektret og håber, at I vil være med til at hylde én af rockmusikkens helt store kunstnere, udtaler bandet før Helsingør-koncerten.

Annonce

Uforglemmelig aften

Musikchef Schrøder glæder sig til den 29. august. Til et genhør med Queens bedste…

- Og når vi næste gang så også får præsenteret musikken fra endnu et af Englands allerstørste musikikoner, er der en uforglemmelig aften i vente. Alt sammen sat i scene med Milling og Molbech ved roret, fortæller Rasmus Schrøder.

D'herrer Henrik Milling og Nicolai Molbech, klendt fra blandt andet radioen, er aftenens DJ's og værter. De spiller hits på stribe før koncerterne med Best Of Bowie og Queen Machine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce