Annonce
Espergærde

74-årige Hanne med krykker blev frataget sin bus – men så fortrød Movia: - Vi ville være blevet fuldstændig afskåret

Hanne Grarup (th) og Lene Rasmussen (tv) frygtede for deres juleindkøb, fordi bus 802 først ikke var planlagt til at køre forbi Tibberupparken. Den frygt kan de slippe nu, hvor Movia har ændret den midlertidige køreplan i sidste øjeblik. Foto: Katrine Carøe Wandrup
Hanne Grarup er meget afhængig af sin trofaste bus 802 for at komme rundt. Hun er 74 år og bruger krykker og kan derfor ikke komme så nemt rundt. Men pludselig skulle hun undvære sin bus i to en halv måned – indtil Movia dagen inden ændrede ruten igen.

ESPERGÆRDE: Fra torsdag den 7. oktober og to en halv måned frem – til 23. december 2021 – er Hovvej lukket ved Hornbækvej på grund af vejarbejde. Det påvirker blandt andet bustrafikken, som i perioden kører en ny, midlertidig rute – og netop den rute skabte kaos hos Hanne Grarup og hendes naboer i Tibberupparken ved Kofod Anchers Vej i Espergærde.

- Pludselig går det op for os, at vi ville blive fuldstændig afskåret fra at handle i Espergærdecenteret og komme ned til toget. Der er kun servicebussen tilbage, og den kører ikke ofte nok. Det er virkelig dårligt, at man ikke har tænkt på os, fortalte Hanne 74-årige Hanne Grarup til Helsingør Dagblad mandag, inden hun fortsatte:

- Det skal laves om, så bussen kører ad Hovgårdsvej til Kofod Anchers Vej i stedet for Søndermarken. På den måde er det kun ét stoppested, der bliver sløjfet i perioden fremfor tre.

Annonce

Det er galimatias. Der er mange ældre i min boligforening, og mange går med rollator eller krykker og jeg vil skyde på, at omkring halvdelen af alle beboere jævnligt tager bussen

Hanne Grarup

Netop den forandring er nu lavet fra Movia, som efter Hanne Grarups og Helsingør Dagblads henvendelser i sidste øjeblik har ændret ruten.

Ændring hjælper Hanne

Da Hanne Grarup i begyndelsen af ugen fandt ud af, at bussen skulle køre via Søndermarken og derfor ikke kom forbi hende og naboerne, tog hun straks fat. Hun ringede til Movia, som ifølge Hanne Grarup bekræftede hendes oplysninger om den nye rute via Søndermarken.

- Jeg går med krykker, så der er langt for mig at gå ned til centeret. Det er galimatias. Der er mange ældre i min boligforening, og mange går med rollator eller krykker og jeg vil skyde på, at omkring halvdelen af alle beboere jævnligt tager bussen. Og vi er nok en fjerdedel ældre, fortæller Hanne Grarup.

Men onsdag, dagen inden den nye, midlertidige køreplan skulle træde i kraft, har Movia nu ændret ruten, så bus 802 fra torsdag skal køre via Hovgårdsvej.

Det oplyser Movia til Helsingør Dagblad:

"Ja, men det var før Helsingør Kommune besluttede at opsætte skiltning med parkeringsforbud på Hovgårdsvej, så Movia kunne betjene stoppesteder på Hovgårdsvej, hvor passagen ellers er for smal pga parkerede biler på kørebanen," skriver Movia.

HER ER DE MIDLERTIDIGE RUTER

  1. Linje 802 kører under omlægningen ad Hovgårdsvej og derfra normal rute ad henholdsvis Hovvej og Kofod Anchers Vej, alt afhængig af retningen.
  2. I perioden kan borgere benytte de midlertidige stoppesteder på den ændrede rute på Hovgårdsvej, der ligger cirka 50 meter fra krydset Hovgårdsvej/Hovvej, og som vil være synlige i rejseplanen fra 7. oktober.
  3. Derudover vil linje 340 også være omlagt i hele perioden i begge retninger. Linje 340 kører i perioden stedet ad Hovgårdsvej og Kofod Anchers Vej og derfra normal rute ad Hornbækvej.
  4. Linje 801A fra 12. december 2021 blive omlagt grundet ny køreplan, som også forstyrres af ovennævnte vejarbejde. Linje 801A vil fra 12. december køre præcist som linje 802 gør i omlægningsperioden.

"Linje 802 ikke vil køre sin normale rute ad Hovvej fra 7. oktober til 23. december 2021. Ændringen skyldes vejarbejde og gælder i begge retninger. Det betyder, at linje 802 i perioden ikke betjener stoppestederne Gl. Tibberupvej, Ametystvej og Hovgårdsvej."

I forbindelse med den midlertidige ændring af ruten har Helsingør Kommune på baggrund af en vurdering af trafiksikkerheden omkring bustrafikken besluttet at opsætte skiltning med parkeringsforbud på Hovgårdsvej i Espergærde, så Movia kan betjene flere stoppesteder - og for at omlægningen af busbetjeningen i perioden bliver mindre omfattende for de berørte borgere.

Hanne Grarup er meget glad for ændringen, som betyder, at hun nu fortsat kan komme ned i Espergærdecenteret for at handle og at juleindkøbene stadig er mulige.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Helsingør For abonnenter

Politikere vil ikke have fartdæmpende sommer-løsning på Strandvejen: - En løsning skal være permanent

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør

'Utrygt og alt for smalt' ved Strandvejen: - Vi kan ikke bare bygge vejen om

Annonce