Annonce
Helsingør

77-årige Per skal til DM: Jeg er lige så ivrig efter at vinde, som da jeg var 29 år

77-årige Per Børgesen er den ældste deltager fra Helsingør Tennis Klub, som skal deltage i den store veteranturnering i weekenden. Foto: Lars Johannessen.
Søndag starter DM for danske tennisveteraner på Helsingør Tennisklubs baner, hvor 25 lokale spillere skal kæmpe om at blive danmarksmestre.
Annonce

TENNIS: Der var stor glæde at spore hos cheftræneren og medlemmerne af Helsingør Tennis Klub, da værtsskabet af Veteran DM blev tildelt klubben i efteråret 2019.

Mesterskaberne løber af stablen fra søndag den 26. juli til lørdag den 1. august, og i denne periode skal klubbens seks baner huse op mod 300 kampe og 291 deltagere, hvilket gør det til den største turnering for tennis-veteraner i landet.

25 spillere fra i alt 27 forskellige rækker og aldersgrupper er med fra start for Helsingør Tennis Klub, og en af dem er 77-årige Per Børgesen, som snart har spillet tennis i 50 år. Han har tilmed 30-års jubilæum i veteranturneringen i år, hvor han skal være med i turneringen for spillere, der er mellem 75 og 80 år.


Det er en af de eneste turneringer, som jeg prioriterer at deltage i, fordi man får mulighed for at møde mange af de spillere, jeg har spillet med og mod som junior- og seniorspiller gennem tiden.

Anders Bagger, tennisspiller


-Det er sjovt at være med, og vi får opbygget nogle stærke venskaber henover årene. Men når vi er inde på banen, så spiller vi for at vinde, og jeg går også ind til turneringen for at komme så langt, som jeg kan, siger veteranen, der i Helsingør nok er bedst kendt som et af de store håndbold-koryfæer.

Annonce

Stadig ivrig efter at vinde

Selvom han er kommet op i årene, træner han stadig tennis tre gange om ugen. Faktisk kunne han ikke forestille sig ikke at være aktiv.

-Jeg har jo været vant til at træne mange gange om ugen i hele mit liv, så det bliver jeg ved med lige så længe, kroppen giver mig lov til, fortæller han.

Han erkender dog, at han ikke er lige så god til at varme op, som han var, da han dyrkede eliteidræt.

- Dengang jeg spillede håndbold, brugte vi jo næsten en time på at varme op før en kamp, men det glemmer man fra tid til anden nu. Derfor kan der opstå nogle dumme skader, for jeg er jo stadig lige så ivrig efter at vinde, som da jeg var 29 år, siger Per Børgesen.

Flere af hans potentielle kommende modstandere i turneringen har spillet tennis hele deres liv og flere spiller fortsat på internationalt niveau den dag i dag.

Per Børgesen har dyrket sport hele sit liv, og det bliver han ved med. Foto: Lars Johannessen.

-Der er nogle virkelig dygtige tennisspillere med til Veteran DM i alle aldersgruppe og af begge køn. Der er flere nuværende veteranverdensmestre, som er med i nogle af de forskellige rækker, og de er jo blandt de bedste i verden, siger Per Børgesen.

Annonce

Møder en af de bedste

Turneringen er opdelt i 43 forskellige rækker, hvor det yngste spænd er fra 35 til 40 år, og det ældste er fra 85 til 90 år.

En af de yngre lokale spillere, der skal deltage, er 42-årige Anders Bagger, der har spillet Tennis siden han var seks år gammel og som skal deltage i rækken for de 40 til 45-årige.

-Det er en af de eneste turneringer, som jeg prioriterer at deltage i, fordi man får mulighed for at møde mange af de spillere, jeg har spillet med og mod som junior- og seniorspiller gennem tiden, fortæller han.

Selvom han naturligvis går efter at vinde turneringen, ser vejen til finalen ualmindelig hård ud.

Allerede i første kamp møder han den 2. seedede i rækken, der er blandt de 10 bedste i verden for aldersgruppen.

-Jeg skal spille rigtig godt på dagen, og så må vi se, hvordan det går. Det bliver helt sikkert sværere, end jeg først havde troet, siger Anders Bagger.

DM for veteraner

Turneringen spilles i Helsingør.

Den tager syv dage.

der er 291 danske deltagere.

Spillerne er inddelt i 43 rækker.

De yngste deltagere spiller i rækken for 35 til 40 år, mens de ældste er fra 85 til 90 år.

Der bliver spillet 293 kampe.

Der er 50 frivillige, som skal hjælpe

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce