Annonce
117oplevelser

#79: Tag en tur på Den Danske Pilgrimsrute

Foto: Privat
Mabel Bergaas og Lasse Anthonisen tipper om den lokale strækning af Den Danske Pilgrimsrute til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Mabel Bergaas og Lasse Anthonisen fra Snekkersten tipper:

HVILKEN OPLEVELSE VIL DU ANBEFALE?

Tag en tur på Den Danske Pilgrimsrute

HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

Den første etape af Den Danske Pilgrimsrute starter i Nordsjælland foran Helsingør Station, hvor der mellem ”Hamlet” og ”Ophelia” er nedstøbt en muslingeskal, som markerer starten på ruten. Muslingeskallen er symbolet på pilgrimsruten, der går gennem Danmark og videre ned gennem Europa frem til Santiago de Compostela i Spanien.

Vi er medlemmer af Foreningen af Danske Santiagopilgrimme, hvor en gruppe frivillige har afmærket Den Danske Pilgrimsrute. Som lokale har vi haft medansvaret for strækningen fra Helsingør til Hillerød. Vi har bestræbt os på, at ruten, som er afmærket med gul musling på blå bagrund, skulle gå gennem det smukkeste landskab, vi har her i Helsingør Kommune.

Først gennem byen, hvor man kan besøge de forskellige kirker, videre gennem stille skove, langs søer, i åbne landskaber med storslåede udsyn. Alt dette kan vi opleve inden for kommunegrænsen. Hvis du er vant til at gå, så er de 28 km til Esrum Kloster måske overkommeligt, men du kan sagtens dele turen op efter din formåen og sågar cykle den (selvfølgelig nogle steder med lempe).

Tag en god madpakke med, drikkelse og siddeunderlag til dine pauser. Vi er helt sikker på, du vil synes, Nordsjælland byder på sit ypperste, og du får en super turoplevelse.

Ruten er beskrevet på foreningens hjemmeside, hvor man kan finde rutebeskrivelser for de enkelte etaper, kort over ruten (Waymarked Trails) samt GPS-koordinater. https://santiagopilgrimme.dk/find-ruter/ruter-i-danmark/

Pilgrimsruterne kan nok aldrig sammenlignes med pilgrimsvejen nede i Spanien, som står på Unescos kulturarvsliste, og hvor der ligger herberger i flæng langs hele vejen. Men håbet har været, at de nye ruter appellerede til meditative og rolige vandringer samt besøg i kirker langs ruten.

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Send os en tekst og et foto på 117@hdnet.dk (og tjek lige kortet her først, så du ikke kommer til at tippe om noget, andre allerede har anbefalet)

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce