Annonce
Helsingør

80-årig fra Løvens Hule: "Jeg havde ikke regnet med opmærksomheden"

Kay deltog i progammet Løvens Hule, hvor han solgte patentet til sit tørrestativ for 100.000 kroner. (Foto: Torben Sørensen)

Kay Herting var med i onsdagens udgave af Løvens Hule, hvor han blev 100.000 kroner rigere. Telefonen er ikke stoppet med at ringe efterfølgende.

Kvistgård: Jeg har lige gået en tur i Helsingør, og jeg overvejede at købte et par smarte Karl Lagerfeld-solbriller, så folk ikke kan genkende mig. Det har givet en voldsom opmærksomhed at være med i programmet, siger 80-årige Kay Herting fra Kvistgård.

Onsdag blev han kendt i hele Danmark som den ældste deltager, som nogensinde har deltaget i DR1-programmet Løvens Hule.

Her kan håbefulde iværksættere pitche deres virksomheder eller opfindelser for en flok erfarne investorer, som så i bedste tilfælde skyder penge i konceptet.

- Jeg har ikke selv lagt så meget energi i, at jeg er den ældste, som har været med. Jeg havde en idé, som var sjov, og at jeg så er ældst, det kan jeg jo ikke gøre for, siger Kay.

Kay Herting deltog i programmet med et tørrestativ, som han havde opfundet, der kan monteres på væggen, og alle løverne var meget begejstret for ideen. Så begejstrede, at det lykkedes ham at få overtalt Hummel-milliardæren Christian Stadil til at købe patentet på tørrestativet.

Stativet er nu sat i produktion, og det forventes, at det kan købes i Daells Bolighus og Harald Nyborg til efteråret, fortæller Christian Stadil til BT.

Annonce

En god oplevelse

Kay Herting er pensioneret guldsmed og har altid været god til at lave praktiske ting.

Om det var en ny reol eller et gitter til trappen, så hunden ikke kunne komme forbi.

I Løvens Hule fik han solgt patentet til sit tørrestativ for 100.000 kroner, og det er aldrig sket før, at iværksætteren har solgt hele sit produkt.

Til gengæld får han fem procent af omsætningen, når det sælges i butikkerne.

- Det var meget morsomt at være med i Løvens Hule. De var ualmindeligt søde, glade og hjælpsomme. Det var helt afgjort en rigtig god oplevelse, som jeg vil huske tilbage på i nogle dage, siger Kay Herting, der er glad for, at så mange mennesker har vist interesse for hans produkt.

Annonce

Det bimlede og bamlede

Han forklarer, at hele omgangskredsen har ønsket ham tillykke, men at det også er venners venner – og endnu mere perifært, som kontakter ham.

- Det er helt vildt. Jeg er meget glad for alle de positive henvendelser, som jeg får, men jeg havde godt nok ikke regnet med det, siger Kay Herting.

Historien om Kay er blevet delt på flere nationale medier som DR og BT, hvilket har sat fokus på den 80-årige fra Kvistgård.

- Det begyndte onsdag med at bimle og bamle, og det er ikke stoppet endnu. Der er hilsner på internettet og telefonen ringer uafbrudt. Vi havde ro i den time, hvor det blev sendt i fjernsynet, men lige så snart jeg havde været på, så begyndte det igen, siger Kay Herting.

Annonce

Har kun modellen nu

De 100.000 kroner, som Kay Herting modtog for tørrestativet, har han endnu ikke brugt.

Selv om han har fået meget opmærksomhed i de sidste par dage, har han ikke så meget at gøre med tøjstativet længere.

Faktisk har han det slet ikke i sit hjem længere.

- Prototypen er sendt til produktudvikleren, så jeg har kun min lille model tilbage. Det er ude af mine hænder nu, men Christian Stadil har fuldstændig styr på det, og jeg glæder mig til at se det i butikkerne, siger Kay Herting, som ikke har noget imod, hvis der kommer mange penge ind for tøjstativet.

Han har både børn og børnebørn i forskellige aldre, der alle er stolte af ham.

Selv er han glad for, at en praktisk opfindelse stadig kan bruges i dag.

- De fleste, som deltager, laver apps eller lignende, og det har jeg slet ikke forstand på. Jeg kan godt lide at lave praktiske løsninger, men jeg har dog ikke andre ting på tegnebrættet lige nu, siger Kay Herting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce