Annonce
117oplevelser

#82: Broen til Store Ø i Gurre Sø

Foto: Privat
Henrik Larsen tipper om Broen til Store Ø i Gurre Sø til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Henrik Larsen fra Ålsgårde tipper:

HVILKEN OPLEVELSE VIL DU ANBEFALE?

Broen til Store Ø i Gurre Sø

HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

Broen til Anemone Øen - Broen til kysseøen. Øen hvor der blev skåret hjerter i bøgetræerne. Det var ved den gamle bro, hvor vi som børn stod på skøjter, når Skovfoged Hermansen fra Horserød Hegn havde frigivet isen til os unger fra Horserød og omegn.

Desværre kunne den gamle bro ikke holde evigt, og den blev på et tidspunkt gjort ubrugelig ved at man fjernede en del planker. Imidlertid var vi mange, der savnede broen. Og det er der så blevet lyttet til.

Der blev sat et arbejde i gang med at lave en ny bro, og samtidig få fjernet resterne af den dan gamle bro. Opgaven blev lagt i hænderne på tømrermester Nicolaj Sneum, som har stor erfaring med den slags opgaver. I efteråret 2003 stod broen færdig. Det har været en stor succes.

Mange har det som en årlig tilbagevendende oplevelse at besøge broen og øen for at fortælle børn og børnebørn om de oplevelser, vi havde i 1960’erne. Især når anemonerne blomstrer.

Tak til Skovstyrelsen og tak til Nicolaj.

Foto: Privat

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Send os en tekst og et foto på 117@hdnet.dk (og tjek lige kortet her først, så du ikke kommer til at tippe om noget, andre allerede har anbefalet)

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce