Annonce
Helsingør

85-årige Tove væltede ned ad trappe under vaccine-kaos: - Jeg har ondt hver dag

Tove Eriksen på 85 år faldt og slog sin hofte voldsomt, da der var kaos i et vaccinecenter i Helsingør. Hun går ikke normalt med stok derhjemme, men har været meget gangbesværet siden faldet. Foto: Charlotte de la Fuente
Lene Hansens 90-årige far, som besvimede under det vaccine-kaos, der opstod i Helsingør for tre uger siden, er ikke længere indlagt på den semi-intensive afdeling. Det har dog vist sig, at den ældre herre ikke var ene om at komme slemt til skade under de dårlige forhold ved Region Hovedstadens pop up-vaccinationscenter.

HELSINGØR: I forrige uge kunne Helsingør Dagblad fortælle, at Lene Hansens 90-årige far besvimede under det kaos, der grundet en stor menneskemængde opstod ved et pop up-vaccinationscenter i Helsingør sidst i oktober.

Faldet medførte syv brækkede ribben, og den ældre herre har siden da været indlagt på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

I en sms til Dagbladet meddeler Lene Hansen, at hendes far, som bor lokalt i Helsingør, i dagevis har ligget på hospitalets semi-intensive afdeling, og at han har været på så stærk smertestillende medicin, at han ikke har været kontaktbar.

Annonce

Jeg knaldede hovedet ned i betongulvet, og jeg frygtede, at jeg havde brækket ryggen efter et fald ned af så mange trappetrin.

Tove Eriksen, Ålsgårde

Kort efter indlæggelsen bad lægerne ham tage stilling til, om han ville genoplives, hvis hans hjerte stoppede med at slå. Dette ønskede han ikke.

Lene Hansen skriver videre, at hendes far nu er trappet ud af morfinen, og at han er blevet flyttet til en almindelig afdeling på hospitalet.

- Nu håber vi bare på det bedste, skriver hun afslutningsvist.

Ikke den eneste

Men Lene Hansens far var ikke den eneste, som kom slemt til skade under det kaos, der herskede på Jernbanevej den torsdag formiddag i oktober.

De mange ældre borgere, som ventede i vaccinekøen på et snævert gangareal, stod tæt, og da Lene Hansens far faldt til jorden, landede han ganske uheldigt ovenpå 85-årige Tove Eriksen. De væltede begge - ifølge Tove Eriksen - flere trin ned ad en trappe.

- Jeg knaldede hovedet ned i betongulvet, og jeg frygtede, at jeg havde brækket ryggen efter et fald ned af så mange trappetrin, erindrer kvinden, som havde taget turen fra Ålsgårde til Helsingør for at få sit tredje stik med en corona-vaccine.

Tove Eriksen fortæller, at hun er ved godt mod, selvom hun har haft svært ved at bevæge sig efter faldet. Foto: Charlotte de la Fuente

Tove Eriksen har efterfølgende konstateret, at ryggen ikke tog skade, men hun fortæller, at hun har slået sine ribben og sin hofte. Hun kan ikke længere gå uden sin stok, hvilket hun godt kunne, inden den besvimende herre tog hende med i faldet.

- Da det skete, var der ingen, som tog sig af mig, fordi manden besvimede jo. Der kom så to søde kvinder fra vaccinationsrummet, og de fik spurgt mig, om jeg kunne klare mig, efter de havde slæbt mig op af trapperne, og om de kunne ringe til nogen, fortæller Tove Eriksen.

Selvom hun stadig har ondt hver dag, er hun ved godt mod. Faktum er dog, at hun langt fra kan klare sig selv på samme niveau, som hun kunne inden faldet.

- Jeg frygter, at iskiasnerven sidder i klemme, så jeg har en veninde, som er så sød at hjælpe mig med det hele. Hun serverer mad for mig og putter mig. Jeg kan slet ikke de samme ting som før, siger Tove Eriksen og fortsætter:

- Men heldigvis er jeg et utroligt roligt menneske, så det plager mig ikke om natten.

Annonce

Regionen tager ved lære

Region Hovedstaden har tidligere taget ansvar for og beklaget forholdene ved pop up-vaccinationscentret, som ikke var tiltænkt de ældre borgere, og som ikke var gearet til de mange hundrede borgere, der var mødt op.

- Det er selvfølgelig dybt beklageligt, hvis de fysiske rammer og de mange mennesker har medvirket til, at den her herre besvimede og kom til skade. Det er vi frygteligt kede af, og hele forløbet har påvirket os meget, har vicedirektør i Region Hovedstadens akutberedskab, Helene Bliddal Døssing, tidligere udtalt til Helsingør Dagblad.

Regionen forsikrede ved den lejlighed, at man ville bruge erfaringer til at sikre, at en lignende situation ikke skulle opstå igen.

Den 8. november åbnede et fast vaccinationscenter i Helsingør Kommune - det er beliggende på Svingelport 7A - og her var der gjort en ekstra indsats for at forholdene skulle være i orden.

- Vi har både stole og kørestole, og så stiller vi med servicemedarbejdere, som kan hjælpe de borgere, som har brug for hjælp, forsikrede Helene Bliddal Døssing.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Debat

Debat: - De foreslåede besparelser harmonerer meget dårligt med kommunens egen vision

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce