Annonce
117oplevelser

#88: Danserindebrønden

#88. Foto: Privat
Annie Hviid tipper om Danserindebrønden til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Annie Hviid fra Helsingør tipper:

HVILKEN OPLEVELSE VIL DU ANBEFALE?

Danserindebrønden

HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

Danserindebrønden står i det lille anlæg på hjørnet af Kronborgvej og Allégade i Helsingør. Den lille park er et rart sted, hvor man kan sidde på bænken og nyde synet af blomsterne og de yndefulde dansere.

Skulpturen er udført af billedhugger Rudolph Tegner på bestilling af brygger Carl Jacobsen, der i 1910 bad om udkast til et mindesmærke, der skulle hædre balletten. Tre kvinder fra Den Kongelige Ballet stod model til de dansende kvinder på brønden - deres navne er indgraveret på kanten.

Danserindebrønden har ikke altid stået i Helsingør. Da statuen blev afsløret den 6. juni 1913, var den placeret i Parterrehaven ved Rosenborg Slot i København. Det siges, at statuen med de formfuldendte unge danserinder vakte en del opsigt, og byens pæne borgere fandt den usømmelig. I 1915 blev den flyttet til plænen nær Sølvgade, og her stod Danserindebrønden til den i oktober 1933 blev flyttet til Helsingør.

Ude på den nordlige havnemole finder vi i øvrigt en anden statue af Tegner – Herakles og den 9-hovede slange, og vil man se mange flere Tegner-skulpturer kan man tage til Tegners museumspark i Dronningmølle.

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Send os en tekst og et foto på 117@hdnet.dk (og tjek lige kortet her først, så du ikke kommer til at tippe om noget, andre allerede har anbefalet)

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce