Annonce
117oplevelser

#91: Skonnerten Zar

#91. Foto: Lars Johannessen
Hans Peter Hviid tipper om skonnerten Zar til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Hans Peter Hviid fra Helsingør tipper:

HVILKEN OPLEVELSE VIL DU ANBEFALE?

Skonnerten Zar

HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

Zar er en særdeles velbevaret tre-mastet skonnert, som man kan glæde sig over at kigge nærmere på i Helsingør Havn – lige foran Kulturværftet. Meget spændende at opleve, også for en landkrabbe! Der holdes ”Åbent Skib” torsdag d. 18. juni sidst på eftermiddagen – og måske også senere på sommeren.

Som læsere af Dagbladet kan følge med i, gør man sig store anstrengelser for at beholde Zar i Helsingør Havn for at bevare det maritime præg og den spændende historie om søfarten. Zar er derfor blevet udbudt på folkeaktier, og 15. juni var der solgt 887 aktier á 500 kr. Målet er 5,4 mill kr - så man satser på, at også nogle fonde træder til.

M/S Zar er bygget på det traditionsrige skibsværft Ring Andersen i Svendborg i 1942. Skibet er sikkerhedsgodkendt til sejlads med 46 passagerer og kan fremover bruges til mange ting – firma-events, bryllupsfester, skoleskib a la Fulton mm.

Under 2. verdenskrig var der mangel på diesel og stål, og besættelsen pressede leverandørerne til de danske skibsværfter, der byggede coastere til europæisk fart. De lastførende sejlfartøjer fik igen en mulighed for at besejle de danske og baltiske lande. M/S Zar er ét ud af fem skibe, der blev bygget under krigen, til at sejle fragt i danske farvande.

Der blev bygget i alt fem skibe af samme type, som var alt værftet havde liggende af egetræ. Skibet er bygget eg på eg. Spanter og klædning, master, bovspryd, bomme, gafler i Oregon pine.

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Send os en tekst og et foto på 117@hdnet.dk (og tjek lige kortet her først, så du ikke kommer til at tippe om noget, andre allerede har anbefalet)

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce