Annonce
Helsingør

Affaldssamler ryster på hovedet: Dårlig opdragelse og manglende respekt

Et eksempel på noget al den affald, der blev fjernet fra den lokale natur i lørdags. Foto: Lars Johannessen.
11 hold var lørdag ude for at rydde op efter andre i Helsingør Kommune. En af indsamlerne undrer sig over, at man kan efterlade pizzabakker og bægre i det grønne.
Annonce

Affald:  Der blev indleveret snesevis af propfyldte plastsække med affald da 11 hold med et varierende antal indsamlere på hver, havde været rundt i Helsingør Kommune for at samle affald i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamlingsdag i lørdags.

Organisationen Agenda 21's gruppe Affald og Genbrug i Helsingør var blandt dem, og den fik tildelt Sommarivaparken som indsamlingsområde. Gruppens tre deltagere blev udstyret med gribetænger og indsamlingsposer og brugte to timer på indsamlingen, som resulterede i tre delvis fyldte sække affald.

Annonce

Skovsvin

Hovedparten af det indsamlede skrald var papir og plast. Der var dog et enkelt tilfælde hvor et par havde nydt en lille picnic og gået fra to pizzabakker og to drikkebægre.


Det at man smider en tom cigaretpakke, slikpapir og en øldåse i naturen er desværre et dagligt fænomen

Claus Skov Christensen, Formand Agenda 21 Helsingør.


- Det undrer mig, at man ikke tager den slags ting med til nærmeste affaldsbeholder. Det at man smider en tom cigaretpakke, slikpapir og en øldåse i naturen er desværre et dagligt fænomen, siger Claus Skov Christensen, som er Formand Agenda 21 Helsingør.

To indsamlere fra Agenda 21 efter færdigt arbejde. Foto: Agende 21
Annonce

156 ton affald

- Det må bunde i dårlig opdragelse og en manglende respekt for naturen. Det er der desværre i vort samfund. Kan vi ikke gøre et forsøg på at forbedre os på dette punkt, da det at smide noget i naturen, ikke er det samme, som at det er væk.

- Det er først rigtig væk, når det er bragt til en affaldsbeholder, der mange steder er opstillet og beregnet til formålet og derefter bragt til forbrænding eller til genbrug, fortsætter Agenda 21-formanden.

Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedag, hvor tusindvis af danskere samler affald. I 2019 blev der samlet 156 ton affald, heraf 1.5 millioner cigaretskodder og 110.000 dåser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Er Gud fra Færøerne?

Annonce