Annonce
Espergærde

Afsløring: Espergærde får en ny plads

I baggrunden er der både et smukt ildsted og et ditto vandhul. Mathias Toubro glæder sig til åbningen mandag,  Foto: Torben Sørensen / kalabas.dk
Mandag eftermiddag åbnes Ildstedet & Vandhullet mellem gymnasiet og idrætsbyen.
Annonce

ESPERGÆRDE: Meget af Espergærdes liv har indkøbscentret eller havnen som omdrejningspunkt. Men mandag eftermiddag får byen et helt nyt mødested i den anden, vestlige ende.

Det er på en plads mellem idrætshuset og Espergærde Gymnasium, at mødestedet nu er klar til at blive taget i brug. Det er et kunstværk i stor størrelse ved navn Ildstedet & Vandhullet... Og det leder tankerne hen på mødesteder fra tider, hvor vi ikke alle sad med hovedet begravet i en digital verden.

- Ildsteder og vandhuller er jo arke-mødesteder. Vi håber, at folk virkelig kan bruge det her sted til at være sammen på måder, som de selv bestemmer. Der er så meget byrumskunst, som er tænkt og tegnestue-agtigt med forudbestemte formål. Forhåbentlig ligner Ildstedet & Vandhullet ikke alt det andet. Vi har i hvert fald prøvet at lave noget håndgjort og med personlighed, siger Mathias Toubro.

Annonce

Kom endelig

Toubro er den ene Mathias i duoen Mathias & Mathias, der har lavet Ildstedet & Vandhullet. Den anden hedder Dyhr til efternavn.

Bliver afsløret mandag klokken 16

Åbningen af Ildstedet & Vandhullet finder sted mandag den 29. juni klokken 16 til 17.30.

Alle interesserede er velkomne.

Nu bliver Espergærde-værket afsløret. Og kunstnerne håber, at folk tager godt imod det - også allerede ved åbningen manddag eftermiddag

- Ja, kom endelig og se det og få en snak med os, om hvorfor værket lige er blevet sådan, og hvad skattekronerne skal bruges til, og så videre, siger Mathias Toubro.

Annonce

Kunst i øjenhøjde

Ildstedet & Vandhullet er akkurat, hvad titlen lover. Et smukt udformet ildsted og et dejlig vandhul nogle meter væk - omgivet af forskellige siddepladser. Forskellige stier med sten og fliser fører hen til mødestederne.


Der er så meget byrumskunst, som er tænkt og tegnestue-agtigt

Mathias Toubro


- Mathias & Mathias skaber kunst, der er i øjenhøjde. Kunst der gerne må bruges og indtages. Her har de skabt en plads, der kan skabe nye fællesskaber, og som kan binde bygningerne i området sammen. Det er jo to meget forskellige typer arkitektur, der mødes i det område,  og deres værk får det til at gå op i en højere enhed, siger Majken Overgaard, leder af Helsingørs Catch-center for kunst, teknologi og design.

Catch har samarbejdet med Espergærde Gymnasium om Ildstedet & Vandhullet, som har fået økonomisk støtte fra Statens Kunstfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce