Annonce
Alarm 112

Albanere fremstilles i "bundter"

Byggeriet her på Teglgårdsvej i Humlebæk ligger stille, efter at politiet anholdt byggehåndværkerne for ulovligt arbejde under en aktion med Arbejdstilsynet i tirsdags. Foto: Lars Johannessen.


Annonce

HELSINGØR-HUMLEBÆK: Det er en større opgave Nordsjællands Politi og retten i Helsingør står foran fredag formiddag, når ikke færre end 18 mænd fra Albanien skal fremstilles i grundlovsforhør i Retsbygningen på Prøvestensvej.

De er frihedsberøvet i henhold til udlændingeloven, og fredag skal dommeren tage stilling til hvor længe politiet kan tilbageholde dem, inden de skal sendes ud af landet. Politiet vil fremstille albanerne i hold af seks personer. Der er hyret tolke til forhørene.

Annonce

Interneret

Da politiet anholdt de 18 på en byggeplads i Humlebæk i tirsdags fik de alle en bøde på 3.000 for at arbejde ulovligt i Danmark. Siden har de været frihedsberøvet og interneret i udlændingecenteret Ellebæk ved Birkerød.

I modsætning til straffelovssager, hvor en anholdt skal for en dommer inden for 24 timer, så er det muligt at frihedsberøve udenlandske personer i tre  gange 24 timer uden dommerkendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Helsingør

Værktøj stjålet fra varebiler

Annonce