Annonce
Helsingør

Alle bliver testet: Smitsom corona-mutation lukker lokalt børnehus

Alle medarbejdere på Sommerlyst bliver testet for corona mandag. Lederen af Sommerlyst håber, at børnehuset kan genåbne onsdag. Foto: Mads Dalegaard
Børnehuset Sommerlyst lukkede med få timers varsel mandag og tirsdag, efter den smitsomme britiske coronavirus B117 blev fundet hos en medarbejder. - Det er rart, forældrene er så forstående, især fordi vi jo godt ved, at de er pressede, siger lederen.

CORONA: Søndag stod det klart, at en medarbejder på børnehuset Sommerlyst i Helsingør var smittet med den britiske corona-mutation B117, som er meget smitsom. Herefter handlede børnehusets leder hurtigt og fik søndag meldt ud til alle forældre og medarbejdere, at børnehuset holder lukket mandag og tirsdag.

- Sådan som status er nu, så håber vi meget, at vi har begrænset det til den ene smittede medarbejder. I dag (mandag, red.) bliver alle testet, og så får vi svar i løbet af i aften eller tirsdag. Alt efter hvad resultaterne af de tests er, kan vi se, om vi kan åbne op onsdag, som vi jo håber, siger leder af Sommerlyst, Lone Hauge Pedersen, til Helsingør Dagblad.

Hun er lettet over, at udbruddet af den smitsomme coronavirus skete i vinterferien, hvor der var en del færre børn i børnehuset end normalt.


Det er rart, forældrene er så forstående, især fordi vi jo godt ved, at de er pressede

Lone Hauge Pedersen, leder af Sommerlyst


I forhold til test af personale og børn, passer det tidsmæssigt godt, at de blev testet mandag. Medarbejderen var nemlig senest på arbejde tirsdag i uge 7, og derfor passer det fint i forhold til inkubationstid og test af resten af medarbejderne og børnene.

Annonce

Besked til forældrene

- Håndteringen af forældrene har været vigtig for mig, og jeg skulle finde ud af, hvordan jeg bedst gav dem besked. Jeg endte med at ringe rundt til alle forældre, hvis børn havde været nærkontakt til medarbejderen, og efterhånden som jeg samtidig er i kontakt med min egen leder og sundhedstjenesten beslutter vi, at vi må kontakte alle forældre, lukke børnehuset ned og få alle testet, fordi der er tale om den britiske, meget smitsomme coronavirus, forklarer Lone Hauge Pedersen.

Hun har fået støtte af kommunens sundhedstjeneste, som blandt andet har hjulpet med rådgivning og håndtering af situationen.

Coronasmittede

Her kan du se de bekræftede coronasmittetilfælde i kommunen de seneste 7 dage fordelt på alder:

  • 0-9 år: 5
  • 10-19 år: 3
  • 20-29 år: 9
  • 30-39 år: 5
  • 40-49 år: 6
  • 50-59 år: 12
  • 60-69 år: 3

- Forældrene har taget rigtig godt imod beskeden og jeg er imponeret over, hvor mange der så beskeden på Aula søndag aften. Vi havde kun fire forældre, der mødte op mandag, og det kan jeg godt forstå, for det var ret sent, vi fik sendt beskeden ud på intranettet, siger lederen af børnehuset og afslutter:

- Det er rart, forældrene er så forstående, især fordi vi jo godt ved, at de er pressede.

Det er første gang, den britiske B117 er fundet i Helsingør. Mandag var der 43 smittede i kommunen, hvilket giver et såkaldt incidenstal på 68,7. Incidenstallets bekymringsgrænse er på 20, hvilket svarer til 20 smittede ud af 100.000 borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce