Annonce
Alarm 112

Alt gik galt: Historien om to indbrudstyves dårlige dag

Det var en stol som denne, kaldet "Ægget", tegnet af Arne Jacobsen, de to tyve gik efter. Foto: Ritzau Scanpix
To mænd fra København oplevede kun modgang, efter at de have stjålet en Arne Jacobsen-stol fra en villa i Hornbæk tirsdag morgen.
Annonce

HORNBÆK-TIKØB: To kriminelle fra København vil ikke se tilbage på deres seneste besøg i det nordsjællandske med fryd i sindet. For alt gik galt, da de begik indbruddet i villaen på Sandagerhusvej i Hornbæk ved otte-tiden tirsdag morgen.

Der var stille på den blinde vej, da lyden af en baldret rude flænsede den støvregnstunge morgenluft. Naboens sanser blev skærpet. Hun gik hen til sit vindue og så to mænd på vej ind gennem vinduet hos naboen. Hun ringede til politiet og satte dem ind i sagen.

Mens tyvene begyndte at hanke op i den store Arne Jakobsen-stol inde i stuen, rullede beboerens bil op i indkørslen til huset. Da han så den fremmede bil ved huset forstod han straks, at der var indbrud i hjemmet og stillede sin bil på tværs af indkørslen for at spærre for gerningsmændenes flugt.

Annonce

Kørte stille og roligt uden om

De to tyve fik bakset stolen ind i deres bils bagklap, og da de kørte fra stedet, måtte husets ejer konstatere, at hans afspærringsteknik i indkørslen ikke var mere effektiv, end at tyvene stille og roligt kunne køre uden om og fortsætte ad Sandagerhusvej i retning mod Tikøb.

Pyyhh-ha, kan man næsten høre gerningsmændene sige inde i bilen. Men deres trængsler var kun lige begyndt.

For naboens kone havde ikke blot sat politiet ind i begivenhedernes gang - hun havde også ringet til sin mand, som kørte rundt i området. Da hun fortalte ham, hvordan tyvenes bil så ud, opdagede han i samme øjeblik, at en bil nøjagtig magen til beskrivelsen kørte på vejen ikke så langt foran ham.


Pyyhh-ha, kan man næsten høre gerningsmændene sige inde i bilen, men deres trængsler var kun lige begyndt.


Det fik ham til at køre efter de to mænd. Samtidig orienterede han politiet om, at han havde optaget forfølgelsen af de mistænkte. Patruljer stødte lidt efter til for at tage den derfra. Det endte med, at indbrudstyvens bil blev standset på vej ud ad Harreshøjvej ved Tikøb.

Annonce

Mere salt i såret

Det stod også hurtigt klart for de to mænd, at alle forsøg på at nægte ville være formålsløse  - den brune læderstol, model "Ægget" fra Arne Jacobsen, lå jo og grinede ad dem i bilens bagklap.

Møblet kom tilbage til de retmæssige ejere, men indbrudstyvene blev kørt til politistationen.

Det viste sig, at den ene, en 19-årig mand, var en gammel kending af politiet. Hans knap så belastede makker blev løsladt med en sigtelse i bagagen, men den 19-årige mand havde så mange tidligere indbrud på samvittigheden, at han blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

Her blev han idømt en straksdom på 40 dages ubetinget fængsel. Den  modtog den 19-årige, men han blev løsladt til senere afsoning. Inden han  forlod retten, fortalte politiet ham, næsten som for at gnide det sidste gran salt i såret, at designerstolen, de havde gjort så meget for at stjæle, var en kopi...


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce