Annonce
Helsingør

Anden dag på Passage Festival: Der blev hoppet, heppet og hujet i Hornbæk

Højere, vildere, bedre, bedst! Der var dømt kammeratlig leg og vild konkurrence blandt de tre dansere, der brugte en airtrack som deres scenegulv på p-pladsen ved Hornbæk Torv. Foto: Lars Johannessen.
Tre unge mænd og en stor hoppepude på p-pladsen ved Hornbæk Torv. Sådan sluttede Passage Festivals anden dag. Inden da havde de to bodyguards Tony og Tony ryddet området fra trusler, så solen trygt kunne skinne på det fremmødte publikum.
Annonce

Reportage: Dukketeater, bodyguards og moderne dans. Passage programmet byder på programpunkter for enhver smag, og det var disse yderpunkter der mødte publikum i Hornbæk. Først charmerede marionetdukken Mr. Barti sit publikum på Villa Strand. Det er dukkefører Alex Barti der trak i trådene, og det har han gjort siden 1986, hvorfra han har forfinet sin teknik og toptunet sin 40-strenget dukke.

Skribenten

Maja Bonde Holtze har siden 2014 været tilknyttet PASSAGE Festival som skribent, og senest redaktør, på festivaltillægget i Helsingør Dagblad. Nu arbejder hun som kommunikationsmedarbejder i Helsingør Teater og deler i den forbindelse dagligt sine oplevelser på PASSAGE Festival med dagbladets læsere.

Annonce

De passer på os

De to bodyguards, Les Tony, gemmer på franskmændene Stephane Clement og Fabrice Duval, der tilsammen udgør Compagnie Albedo. De er også garvede i felten og evner at omstille sig til alle scenarier. Forestillingen havde afgang fra Hornbæk Torv, og herfra kunne ingen vide sig sikre på, om de ville indgå i Tony og Tonys færden gennem byen. Børn løb i hælene på dem og jublede ved deres narrestreger – som jo egentlig havde et ganske sobert formål for øje; nemlig at passe på byens indbyggere. De erfarne improvisatorer lavede en flydende overgang til næste forestilling, da de inspicerede Uppercut Danseteaters hoppepude på p-pladsen. Den var i orden – og så kunne næste forestilling begynde.

Annonce

Flokdyr og enspændere

”Hoppepude” yder måske ikke den altomfavnende hovedperson retfærdighed. Der er nemlig tale om en airtrack – en slags professionel luftmadras som gymnaster bruger til at lave vilde stunts. I forestillingen Jump dannede den ramme om et venskab mellem tre unge mænd, der både mindede om hinanden og var vidt forskellig. Ens, fordi deres kroppe synkroniserede sig i bevægelse til musikkens dybe bas i sekvenser, der så legende lette ud. Forskellige, fordi airtracken fordrede en konkurrence om, hvem der kunne udnytte den mere, vildere, bedre.

Det gibbede i publikum når de kom tæt på kanten, og flere råbte et medfølende AV!, når de landede på den omkransende asfalt. Det er ikke uden risiko, at lege kongens efterfølger på en stor og indbydende airtrack. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Barnlig glæde

Der var dømt kongens efterfølger og utrolig nysgerrighed, når hele scenen skulle udforskes i alle kroge. Til tider med total elegance – og andre gange mere uheldigt. Som når danser Mark Philip gik helt ud til kanten og faldt ned igen og igen, og dannede pruttelyde der fik det yngste publikum til at hyle af grin. Eller når Lukas Larsen brugte momentum fra airtracken til at vippe hovedet op og ned med så utrolig fart, at hele ansigtsudtrykket blev forvredet. Lidt mere elegance synes danseren Abraham Rademacher at udvise, når han blandt andet kunne hoppe op og lande i en split med den ene fod på hvad af sine meddanseres rygge. Publikum nød både solstråler og koreografi, og forestillingen, som først kom med i programmet i fredags som erstatning for Les Frères Troubouch, vakte stor glæde blandt det sommerklædte og is-spisende klientel, der både hujede og klappede til slut.

Det sker onsdag den 29. juli

I Nøjsomhed vises vandreforestillingen The Boat og det musikalske cirkusskow CameliOrquestra. Der er dømt fransk klovneri i den sjove og poetiske forestilling Drôle d’impression på Kulturhuset Bølgen. Og sidst men ikke mindst bliver Hellebæk Kohave indtaget af forestillingen Free Watt, der improviserer med og i naturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce