Annonce
Sport

Angriber på lang kontrakt: - Helt speciel kultur i Helsingør

FCH mand Foto: Andreas Mayerhofer ..
Det tog ikke Sebastian Czajkowski lang tid at falde for Helsingør. Nu har han fået baby og en ny kontrakt.

FODBOLD: Det tog ikke mange sekunder for Sebastian Czajkowski at beslutte sig, da FC Helsingør tilbød en forlængelse af den kontrakt, han skrev under på i sommer.

Pennen blev sat på papiret lynhurtigt, og så var aftalen udvidet med to år, så angriberen og FCH nu har papir på hinanden frem til sommeren 2023.

- Jeg er helt vildt glad for at være i klubben, og jeg føler mig hjemme i Helsingør. Klubben er fantastisk både med trænere, ledere og folk, der kommer på stadion. Selvfølgelig vil jeg gerne være en del af det, siger Sebastian Czajkowski.

Annonce

Speciel kultur

Efter et par omskiftelige år med Superligabold i Vendsyssel og nedrykning fra 1. division med FC Roskilde, var han parat til en fast base med fodboldglæde og spilletid. den fandt han i det nordlige Sjælland.

- Det er kulturen i klubben, som er helt speciel. Der er en fantastisk korpsånd på holdet, hvor alle vil hinanden det bedste. Sidder jeg på bænken, så giver jeg mig 100 procent for den spiller, der er på banen i stedet for mig, og det er meget specielt, forklarer 24-årige Sebastian Czajkowski.

For en måned siden blev han far til en sønnen Felix, og der er derfor kommet ekstra liv i hjemmet på Amager, hvor han bor sammen med sin forlovede Camille. Czajkowski voksede op på den københavnske ø, og han trådte sine første fodboldstøvler i B1908, inden han rykkede til Østerbro og B93 som ungsenior.


Det er kulturen i klubben, som er helt speciel. Der er en fantastisk korpsånd på holdet, hvor alle vil hinanden det bedste. Sidder jeg på bænken, så giver jeg mig 100 procent for den spiller, der er på banen i stedet for mig, og det er meget specielt

Sebastian Czajkowski, FCH-angriber


- Der sker noget for tiden. Baby og forlængelse med den klub, hvor jeg helst vil være lige nu. Det er ikke så skidt, konstaterer han.

Annonce

Vigtig del af spillestil

Sammen med Jeppe Kjær bragede Czajkowski FC Helsingør ind i 1. division med mål og oplæg, men efter tre kampe, var han pludselig væk. Siden er det blevet til sporadiske indhop, men heller ikke i vinterens træningskampe, har han været på banen i ret mange minutter.

- Jeg fik en overbelastnings-skade i baglåret, og da jeg var ovre den, så har jeg fået nye problemer, som jeg kæmper lidt med i øjeblikket. det er ikke bare frustrerende. det er nærmest forfærdeligt at komme til et nyt sted, slå igennem og så blive skadet. Men det er jo altid noget lort at blive skadet, og jeg skal bare være klar så hurtigt som muligt, konstaterer Czajkowski.

Bliver du klar til forårspremieren mod Kolding?

- Det kan jeg ikke sige endnu.

Den energiske angribers mange højintense løb og vilje til at ofre sig for holdkammeraterne er savnet.

- Vi glæder os meget til, at Sebastian er klar igen, for han er en vigtig del af den måde, vi gerne vil spille på med højt pres og aggressive offensive spillere. Det er ærgerligt, at han har fået så meget af sin første tid i klubben ødelagt af skader, men sådan er det jo en gang imellem, siger cheftræner Morten Eskesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Debat

Kvinder, hvem kæmper vi egentlig imod?

Annonce