Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Nu kan XCOM 2 spilles på farten på din Switch

I XCOM 2 kæmper du som oprører mod aliens, der har invaderet jorden. Historien er fint fortalt, men selv hvis du ikke gider aliens, så byder XCOM-serien og ikke mindst XCOM 2 Collection med alle udvidelserne på fantastisk godt gameplay - også på Nintendo Switch. Pr-foto
XCOM 2 er stadig XCOM 2, selvom der er skruet ned for grafikken, kan man ikke holde de gennemtænkte og -prøvede spilmekanikker nede.

XCOM-serien har siden 1994 været den spil-serie, som alle andre turbaserede strategispil skal måle sig op imod. Historien om aliens, der invaderer jorden, er egentlig sekundær; kernen er gameplayet, der er blevet forfinet i årtier og fremstår som noget af det ypperste i genren turbaseret strategi.

Nu er XCOM 2 så ude til Nintendo Switch i XCOM 2 Collection, som rummer samtlige opdateringer til det originale XCOM 2 fra 2016. Der er med andre ord timevis af underholdning til at tage med på farten, hvis altså XCOM 2 kan klare at blive skaleret ned til Nintendo Switch.

Spoiler alert: Det kan det.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Kontrollér med controller

Jeg var en af mange, der ærgrede sig over, at det nyligt lancerede Gears Tactics ikke udkom til Xbox One men i første omgang kun til Windows pc. For turbaserede strategi-spil kan fungere rigtig godt med en controller - ikke mindst på Nintendo Switch, der med Mario+Rabbids Mushroom Kingdom og Fire Emblem: Three Houses har to af konsollens bedre eksklusive titler i den genre allerede.

Alt dette ved Fireaxis Games, der står bag XCOM 2, udmærket, og det mærker man straks, man får XCOM 2 i hænderne på Switch. Styringen er intuitiv og ligetil, og selvom der mere taktisk dybde og et mere avanceret gameplay end i både førnævnte Mario+Rabbids og Fire Emblem, så kan man sagtens være med, hvis man har spillet en af de to titler.

I XCOM 2 kæmper man som modstandsbevægelse mod en alieninvasion, der allerede har fundet sted. Gameplayet fungerer sådan, at man skiftes til at have turen og hver karakter har to "actions", altså kan foretage sig to ting på sin tur. Når alle karakterer på det ene hold, mennesker mod aliens, har haft turen, er det de andres tur. Det er lige som skak, men med væsentligt flere regler og brikker at rykke rundt med. XCOM 2 har mange elementer, som andre serier har ladet sig inspirere af - eller kopieret - og det er, fordi de er gennemtænkte og fungerer. De taktiske lag tager dermed til, som spillet skrider frem, og selvom der er tale om turbaseret strategi, så er der et godt tempo i selve spillet og i historien - takket være de mange cutscenes. Har du aldrig stiftet kendskab med XCOM-serien, så er her en rigtig god anledning til at komme i gang, og man får virkelig mange timers spil for pengene i XCOM 2 Collection.

Titel: XCOM 2 Collection

Platform: Nintendo Switch (men er tidligere udgivet til Xbox One, PS4 og Windows pc)

Udgivelsesdato: 29. maj

Der er mange forskellige fejnder, man skal lære at forholde sig til, og også man evner blandt de soldater, man kontrollerer. Heldigvis er læringskurven tilpas, og det er muligt at lære og bygge til, uden at man bliver straffet for hårdt for sine fejl på de første missioner. Pr-foto
XCOM-serien har forfinet turbaseret strategi-genren, og udgivelsen på Nintendo Switch er en oplagt mulighed til at genspille XCOM 2 med udvidelser - eller at stifte bekendtskab med serien for første gang. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Helsingør For abonnenter

Flygtningen Ghalia bliver ikke hjemsendt til Syrien - Jeg er lykkelig lige nu

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Nu kan de mindes deres gamle 777'er-kammerat: 75 motorcykler fra ind- og udland kører mindetur for legenden Møller

Kultur For abonnenter

Rolf var offer for seksuelt overgreb som barn: Ny bog har vækket de grusomme minder til live

Sport

FC Helsingør skal på besøg i vestjysk galehus uden tre skadede profiler

Sport For abonnenter

Helsingør-profil inden dom: Kan være alt fra uger til mange måneder

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Helsingør

Lars kørte sin scooter ud på Kongevejen: - Det var meget ubehageligt, men jeg kunne ikke komme forbi hækken

Navne

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Sport

FCH skriver kontrakt med hjemmeavlet målmand

Navne For abonnenter

Mindeord: Ester fulgte med på Nørrevej til det sidste

Navne

Passage Festival blev job-inspiration: Stine og Sofie har fundet teaterforbindelsen

Annonce