Annonce
Helsingør

Ann Celina blev aflyttet og udstødt

Screenshot fra TV 2 indslag med Ann Celina.

Den 25-årige kvinde stod frem i TV 2 og fortalte om sin udstødelse af Jehovas Vidner og fra sin familie. Hun har dermed været med til at rejse den aktuelle kritik af den religiøse minoritet.

Religion: De seneste dage er det i flere medier beskrevet, hvordan flere medlemmer af Jehovas Vidner har oplevet overvågning og udstødelse, og eksperter har kritiseret organisationen for at have et parallelt retssamfund.

Et eksempel er Ann Celina, det tidligere medlem af Jehovas Vidner, der ifølge trossamfundets interne regler ikke måtte have et forhold til en "uden for murene", som TV 2 forklarer og hvorfra dette resume af den konkrete sag er citeret.

Hun risikerede store konsekvenser, hvis det blev opdaget.

En dag mødtes Ann Celina med en kvinde med familiære relationer til hendes eksmand. De var på café og Ann Celina fortalte om den nye mand, hun havde mødt. Hun fortalte blandt andet om deres sexliv.

Hvad Ann Celina ikke vidste, var, at kvinden optog hele samtalen og sendte lydfilen til de ældste i menigheden.

Få måneder senere blev Ann Celina ringet op og indkaldt til et såkaldt udvalgsmøde med de tre ældste. Her skulle hun stå til regnskab for den samtale, kvinden havde optaget.

De ældste fortalte, at de havde lyttet til samtalen og begyndte at spørge ind til detaljerne i den.

Senere fik Ann Celina rettens ord for, at kvindens deling af optagelsen af hende var ulovlig, fordi den indeholdt private oplysninger.

Lige inden Ann Celina trådte ind til mødet med de ældste, valgte hun at tænde lydoptageren på sin mobiltelefon. Hun optog hele mødet, der tog lige knap en time.

Hun havde flere grunde til at gøre det, men først og fremmest ønskede hun offentlighedens indblik i Jehovas Vidners praksis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce