Annonce
Helsingør

Ann-Sophie køber genbrug: - Jeg sparer penge og skåner miljøet

- Nogle gange er det dejligt bare at gå og stavre rundt på et loppemarked alene. Det kan jeg bruge en masse timer på. Foto: Privat
Ann-Sophie Jacobsen går primært på loppemarkeder. Gerne i et af de mere velhavende kvarterer. Der finder man de bedste ting, forklarer hun.

HELSINGØR: Der er mange fordele ved at handle genbrug. I hvert fald hvis man spørger Ann-Sophie Jacobsen på 38 år.

- Det giver mig mulighed for at købe ting, jeg ikke ville have prioriteret at bruge mine penge på, siger hun.


Jeg elsker at gå på loppemarked, og jeg bruger gerne en hel dag alene, sammen med en veninde eller med børnene

Ann-Sophie Jacobsen, loppe-entusiast


Det kan være alt fra dyre Moncler-jakker til ekslusivt keramik. Men det er ikke kun det økonomiske aspekt, der spiller ind.

Annonce

Julegenbrug

For Ann-Sophie Jacobsen handler det lige så meget om bæredygtighed og det sociale.

- Jeg elsker at gå på loppemarked, og jeg bruger gerne en hel dag alene, sammen med en veninde eller med børnene, fortæller hun og fortsætter:

- Og så kan jeg godt lide tanken om, at ting bliver genbrugt. Det skåner miljøet.

Ann-Sophie Jacobsen bor i Helsingør sammen med sin mand og deres fire børn. Især da børnene var yngre, sparede de meget ved at handle genbrug, men i takt med, at de er blevet ældre, falder genbrug i popularitet.

- Nu vil de gerne have tøj fra H&M og sådan, konstaterer hun.

Derfor bliver børnenes julegaver ikke handlet som genbrug, men det er der andres, der gør. Ann-Sophie Jacobsen har tidligere købt skjorter fra genbrug til sin mand, ligesom hun har købt lækre sweatere i julegave til sin mor.

- Jeg havde aldrig valgt at prioritere 2.000 kroner på en sweater i julegave til min mor. Det ville være overdrevet, men med genbrug kan det lade sig gøre, siger hun.

Annonce

Loppemarkeder

Når Ann-Sophie Jacobsen går på jagt efter de gode fund, er det primært på loppemarkeder. Det kan for eksempel være i Holte eller Klampenborg.

- Der bor folk, som har flere penge end jeg har, forklarer hun.

Derfor er udvalget på sådanne loppemarkeder ofte præget af at være kvalitet. Udvalget i Helsingør, forklarer hun, er dog også godt, men alligevel er det primært loppemarkeder i weekenden, hun besøger.

- Min mor, derimod, hun handler helt vildt meget i sådan nogle genbrugsbutikker. Og hun finder jo alt muligt godt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce