Annonce
Helsingør

Antallet af indbrud falder fortsat: Stadig plads til forbedring

Antallet af indbrud fortsætter sin nedadgående spiral, men danskerne er ikke gode nok til at sikre deres hjem, viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd. Foto: Maria Retoft Pedersen


Annonce

HELSINGØR: I tredje kvartal i år fik Nordsjællands Politi ifølge Danmarks Statistik 55 anmeldelser om indbrud i private boliger i Helsingør Kommune. Det er 18 færre end i tredje kvartal 2019 og 23 færre ind i det samme kvartal i 2018.

Går vi helt tilbage til 2017 var tallet for tredje kvartal 186 anmeldelser ifølge politiets egne statistikker. Politiets tal bekræfter den faldende tendens.

En af årsagerne til den gode udvikling er, at danskerne har været mere hjemme under coronakrisen, men selv om der på landsplan kan noteres en stigning i antallet af indbrud på landsplan i forhold til andet kvartal af 2020, så fortsætter den gunstige udvikling i indbrudstallet i Helsingør kommune.


Desværre tror rigtig mange, at deres hjem er sikret tilstrækkeligt, men virkeligheden viser, at de kan gøre langt mere for at sikre døre, låse og vinduer

Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania og en del af Bo Trygt.


Alligevel er Bo trygt, som TrygFonden, Foreningen Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd står bag, bekymret. For en ny undersøgelse, foretaget af Det Kriminalpræventive Råd for Bo trygt, afslører, at mange danske hjem er dårligt sikret mod indbrud.

Annonce

Tror ikke på, at det nytter

Eksempelvis har kun 12 procent af husstandene mere end én lås på hoveddøren. Samtidig tror en tredjedel af alle husejere fejlagtigt, at indbrudssikring ikke nytter. Kun 25 procent ønsker at sikre deres boliger bedre, viser undersøgelsen .

- Desværre tror rigtig mange, at deres hjem er sikret tilstrækkeligt, men virkeligheden viser, at de kan gøre langt mere for at sikre døre, låse og vinduer, lyder det fra Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania og en del af Bo Trygt.

Danskerne skal gøre mere ud af at sikre deres boliger - for eksempel ved at montere sensorer, der tænder for udendørsbelysningen. Foto: Peter Leth-Larsen

- Sammen med Nabohjælp er indbrudssikring af egen bolig det mest effektive middel mod indbrud. Det er dokumenteret i flere undersøgelser, siger Britt Wendelboe, programchef for Bo trygt. Hun og de øvrige parter i Bo trygt-samarbejdet håber, at rigtig mange danskere vil gøre op med fordommen om, at indbrudssikring ikke nytter, og nu bruger ’hjemmetiden’ til at få gennemgået og sikret deres boliger bedre.

Annonce

Klip hækken ned

- Netop nu er mange boligejere optaget af at gøre deres hjem klar til den mørkere og koldere periode, vi går ind i. I den sammenhæng er det oplagt også at få kigget på sine vinduer, døre og låse, og hvordan man ellers kan sikre sin bolig bedre.

Eksempelvis er sensorstyret lys og en lavere hæk nogle af de greb, der kan hjælpe til at holde tyven på afstand. Det behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt at indbrudssikre sit hus, og vi ved, det virker, siger Laura Bjerre Munch.

Sådan sikrer du din bolig bedre

1. Vær en god nabohjælper

2. Tænd lys ude, og trim hækken

3. Gør det svært at bryde ind

4. Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt

5. Ring 114 ved mistanke om indbrud

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce