Annonce
Helsingør

Arabisk klub i opråb efter frataget støtte: - Det her går ud over børnene

Mahmoud Abdul-Kader, Wail El-Taha, Imad Bayyoumi og Omar El-Louanzari er alle med i Klub Olivens bestyrelse og forsøger nu at finde økonomiske midler, som kan gøre op for kommunens tidligere økonomiske bidrag. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen
Det tidligere økonomiske tilskud på omkring 100.000 kroner årligt til Klub Oliven er stoppet efter 12 år, og det ærgrer bestyrelsen, som nu forsøger at finde andre midler.

HELSINGØR: Biografen, fodboldbanen og svømmehallen.

Det er nogle af de steder, Klub Olivens mange arrangementer hver uge foregår. Men det kan nu være slut. I hvert fald, hvis det ikke lykkes at skaffe de fornødne midler, efter kommunen valgte at fratage den årlige, økonomiske støtte på omkring 100.000 kroner.

- Vi har været her i disse lokaler i ti år, fordi politikerne vurderede, at vi varetog en vigtig opgave. Støtten har hjulpet til, at vi har kunnet arrangere biografture, fodboldtræning og meget andet, som alt sammen har været med til at styrke fællesskabet, siger klubformand Mahmoud Abdul-Kader.

Annonce

- Vi samarbejder med SSP, politiet, skoler og alle mulige andre instanser. Vi er mellemleddet, hvis der er udfordringer, og hjælper til integrationen. Det får vi sværere ved nu, tilføjer Omar El-Louzari, som sidder i bestyrelsen.

Kriminalitet

Omar El-Louzari ved ikke, hvorfor det fra politisk side er besluttet, at støtten ikke længere skulle gives. Uanset begrundelsen mener han, at beslutningen er taget af politikere, som ikke nødvendigvis har fornemmelse for, hvad der egentlig foregår i Klub Oliven.


Det her går ud over børnene. Vi kan jo ikke tilbyde dem de samme arrangementer og muligheder.

Omar El-Louzari, medlem af Klub Olivens bestyrelse


- Jeg ved ikke, om det er for at vinde stemmer, eller hvad der ellers har spillet ind, men jeg er sikker på, at vores arbejde her er vigtigt, og at det har gjort en forskel, siger han og får opbakning af formanden.

- Vi er med til at forhindre kriminalitet. Kan vi ikke gøre det i samme grad som tidligere, kan det måske komme til at koste kommunen endnu mere, siger Mahmoud Abdul-Kader.

Så hvad får politikerne ud af de penge, som de har givet jer i tilskud?

- De får en masse samarbejder, som alle hjælper til at binde borgere af anden etnisk herkomst sammen med resten af samfundet. Vi samarbejder med politiet, vi samarbejder med SSP og vi sørger for at afholde arrangementer, som holder de unge beskæftiget, siger Mahmoud Abdul-Kader.

Annonce

Børnene

Omar El-Louzari fortæller, at de har unge i alle aldre, som jævnligt benytter sig af klubben, men at det også er de ældre generationer, som kommer og dyrker fællesskabet.

Dog er det mest af alt de unge, han fik ondt af, da han hørte om politikernes beslutning.

- Det her går ud over børnene. Vi kan jo ikke tilbyde dem de samme arrangementer og muligheder, siger Omar El-Louzari.

I hvert fald ikke, hvis det ikke lykkes at indsamle de fornødne midler, og det er Klub Oliven nu i gang med, oplyser formanden.

- Vi giver ikke op. Vi har søgt om penge, og vi har allerede fået bevilget omkring 16.000 kroner. Nu vil vi fortsætte med også at søge andre steder, siger formand Mahmoud Abdul-Kader.

Han pointerer, at han ikke forstår visse politikeres skepsis i forhold til, om Klub Oliven hjælper til med integrationen af unge med anden etnisk baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce