Annonce
Sport

Arkiv: »Vi har altid haft et stærkt familie-sammenhold«

Annonce

MOD MOBNING: - Vi har altid haft et stærkt familiesammenhold. Vi er meget tætte og hygger os meget. Ikke mindst på denne tid af året betyder det meget at komme hjem.

Verdens bedste håndboldspiller er på en slags hjemmebane her i Helsingørhallerne. Det er nemlig her, han helt bogstaveligt er vokset op, dengang hans forældre, Flemming og Helle Hansen også spillede i toppen af dansk håndbold.

Det er en afslappet Mikkel Hansen, der bruger tirsdagen efter julen på sammen med sin far, den tidligere landsholdspiller Flemming Hansen, at træne op mod 80 børn i håndbold.

Børnene kommer fra hele landet for at deltage i MH24, Mikkel Hansens håndboldcamp, den sidste i år, som er lagt i den berømte spillers hjemby.

Det lange hår

Håret er længere end nogensinde og mange vil vide, hvorfor han har så langt hår.

Når verdens bedste håndboldspiller, Mikkel Hansen, spiller kamp, er hårpragten normalt tæmmet med hans velkendte brede pandebånd. Men i dag, med sine forældre og søster med i hallen, alle iklædt træningstøj med logoet for foreningen Mikkel mod Mobning, får hårpragten lov til at hænge løst. Det samme gør en gavmildhed af smil, hygge-bemærkninger og opmuntrende tilråb til de unge spillere. Alle spiller med »No Place for Bullying«-trøjerne på.

Pakket program

- Det sker ikke så ofte, at jeg er hjemme. Jeg har som regel en tæt pakket kalender. Men det er dejligt at være her. At have nogle afslappede dage, få en god middag, siger Mikkel Hansen, der i dag bor og spiller i Paris med en kontrakt frem til 2019.

Han taler flydende fransk og spansk efter sin internationale håndboldkarriere.

- Der er så mange gode oplevelser ved at spille håndbold. At være en del af et fællesskab. Jeg har fået nogle af mine bedste kammerater gennem det fællesskab. Og det er hele ideen om at være en del af fællesskabet, der også danner idégrundlaget for vores håndboldcamps, siger Mikkel Hansen.

- Jeg ser ingen grund til at rende rundt og grine ad andre, vi skal grine med andre. Jo ældre man bliver, jo bedre forstår man også, hvor stor en betydning ordet undskyld har. Det er et meget vigtigt ord, med stor betydning både for børn, men faktisk også for voksne. Jeg vil gerne være med til at påvirke, at vi udvikler en større betænksomhed overfor hinanden.

Sladderpressen

- Flere sociale medier har gjort det nemmere at svine hinanden til, at hænge andre ud uden at skulle stå til regnskab for det eller uden at skulle kigge den anden person i øjnene. Også anonyme tilsvininger er på den måde blevet nemmere. Jeg har selv prøvet det, men er jo mere forberedt på det på grund af min status. Jeg tager mig ikke ret meget af det. Heller ikke af alle de løgne, som sladderpressen bringer frem. Det er til gengældt meget hårdt for børn at skulle opleve at blive mobbet, både i virkeligheden og på de sociale medier, siger Mikkel Hansen.

At være sig selv

Netop Mikkels lange hår statuerer måske det eksempel, som den kendte håndboldspiller gerne vil formidle til landets håndboldglade børn og deres forældre.

- Mange har kommenteret hans lange hår. Men man skal jo kunne være sig selv og hvile i det. Og det gør Mikkel. Han har valgt at udnytte sin status i en god sags tjeneste, siger Flemming Hansen om sin søn.

Arbejdspladsens gode tone

- Dét at behandle hinanden ordentligt kender vi jo allesammen betydningen af, uanset hvor vi befinder os. I skolen, på håndboldbanen eller på arbejdspladsen. Vi ved jo allesammen, hvor utroligt vigtigt det er at vi trives på en arbejdsplads. Hvis det kun er 70 procent af medarbejderne, der behandler hinanden ordentligt, så er det jo ikke i orden. Og det vil påvirke alle, siger Flemming Hansen, der assisterer som træner på Mikkel Hansens håndboldcamps.

Her på barndommens håndboldbane er Mikkel Hansens søster, Mie Hansen, også mødt op efter en jul i familiens skød.

Men for hende er banerne hverdagskost. Mie spiller på Helsingørs tophold og snart kommer vi også til at se hende i en anden håndboldmæssig sammenhæng.

Mie læser journalistik og har fået praktikplads på TV2 sporten.

- Jeg glæder mig så meget, siger hun strålende glad og har som sin berømte bror, håndboldblodet løbende i årerne.

- Håndbolden og sport fylder meget, for mig og i vores familie. Det har altid været vores samlingspunkt. Det er hele ånden med holdsport, det meget fysiske, hurtigheden, den gode fight. Det er sommetider svært at forstå, at Mikkel er så berømt. Selv om jeg selvfølgelig synes, at han er meget dygtig. For mig er han jo også min bror, lige så irriterende som alle andre brødre, griner Mie Hansen.

Holdsporten

I forbindelse med Foreningen Mikkel mod Mobning fremhæver hun holdsporten som det vigtige omdrejningspunkt.

- Holdsport er som en uddannelse i sig selv. Man skal helst shine, men det skal ske på en måde, så alle andre på holdet også shiner. Man skal med andre ord indrette sig. Har man lært at være en del af holdsport, så har man lært noget, man kan bruge på så mange områder hele livet igennem og på tværs af sociale skel. Det er sådan noget, sport kan, siger Mie Hansen.

[gallery type="rectangular" ids="44160,44161,44162,44163,44164,44165,44166,44167"]

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Idræt med komplikationer

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce