Annonce
Helsingør

Avisen inviterede læserne bag kulisserne på Danmarks Tekniske Museum

Programchef Peter Bjerregaard (til venstre) fortalte blandt andet om, de arbejder på at sætte lokale udfordringer i spil og sætte besøgende folk eller skoleelever til at forsøge at løse dem. Foto: Peter Hagmund
Til Helsingør Dagblads første 'Live-arangement' viste programchef Peter Bjerregaard avisens læsere rundt, hvorefter direktør Jens Refslund Christensen talte fremtidsplaner og svarede på spørgsmål.
Annonce

HELSINGØR: Mellem højthængende jetjagere, lavtliggende veteranbiler og store mængder håndsprit summede en nysgerrig energi, da Helsingør Dagblad Live for første gang så dagens lys.


Teknologien er indblandet i alle de største temaer. Global opvarmning, bæredygtighed og meget mere. Den bliver vigtigere og vigtigere.

Peter Bjerregaard, programchef på Danmarks Tekniske Museum


Som den første i en række af læserarrangementer blev avisens abonnenter inviteret bag kulisserne på Danmarks Tekniske Museum. Her blev der tid til en eksklusiv rundtur og en lang række af spørgsmål. Ikke mindst om museets højtdebatterede flytteplaner.

Annonce

Eksklusiv rundtur

- Teknologien er indblandet i alle de største temaer. Global opvarmning, bæredygtighed og meget mere. Den bliver vigtigere og vigtigere.

Det var ordene, programchef Peter Bjerregaard mødte forsamlingen med, inden de blev ført rundt blandt opfindelser, der tæller alt fra Nicolaj Kopernikus køkkenvaskskraber til den i dag altomspændende computer.

Birgit Nørgaard, 82 år, elsker opfindelser, og det har hun gjort længe. - Da jeg var ung, var jeg en del af et forskningsprojekt med en fantastisk mentor. Det var en god oplevelse, og det har gjort mig interesserede i det at opfinde. Jeg har selv været med til at opfinde en del, så den nuværende forestilling synes jeg jo er rigtig spændende, sagde hun. Foto: Peter Hagmund

Da programchefen havde fortalt om udstillingen, Opfindelser - Skabertrang og drømme, stod museets direktør klar til at svare på spørgsmål. Og dem var der mange af.

Annonce

En hemmelig udstilling

Et emne, der især interesserede de fremmødte gæster, var museets proklamerede flytteplaner.

- Vi vil gerne slå fast, at vi ikke er i gang med at pakke kufferten. Vi er i fuld vigør i forhold til at skabe nogle fantastiske udstillinger i de kommende år, og vi har meget på tegnebrættet, slog direktør Jens Refslund Christensen fast.


Jeg må ikke sige så meget mere end at udstillingen kommer til december, og at den kommer sammen med et tv-program.

Jens Refslund Christensen, direktør på Danmarks Tekniske Museum


Her løftede han blandt andet sløret for en hemmelig udstilling, som udfolder sig i museets lokaler til december.

Torsten Nyrup, 71 år, er en af mange, som arbejder frivilligt på museet. - Jeg er enormt nysgerrig og så elsker jeg teknik. Jeg kan godt lide at komme her, og jeg arbejder faktisk frivilligt. Jeg er en af dem, som måske skal sidde i de støvede magasiner, hvis Danmarks Tekniske Museum får mulighed for at gøre museumsmagasinerne delvist åbne, sagde han. Foto: Peter Hagmund

- Jeg må ikke sige meget mere end at udstillingen kommer til december, og at den kommer sammen med et tv-program, fortalte Jens Refslund Christensen, inden snakken igen blev drejet tilbage til flytteplanerne.

Annonce

Svanemølleværket

Hvorfor vil I flytte til København, blev der spurgt, mens en anden satte spørgsmål ved, om Værftets rammer overhovedet var en mulighed?

- Det havde været fantastisk at blive i Helsingør, sådan går det højst sandsynligt ikke, men jeg vil gerne slå fast, at vi til den tid vil forsøge at bevare tilknytningen til byen, sagde Jens Refslund Christensen.

Her tænker han på museumsmagasinet, som tæller 28.000 genstande, og som skal gentænkes i forhold til, hvordan det delvist bliver åbent for adgang.

De endelige flytteplaner, fortalte direktøren, er endnu ikke færdiggjorte, men han kunne løfte sløret for, at de har gang i en god dialog med forskellige fonde i forhold til finansieringen.

- Jeg håber, det bliver muligt, men det er klart, at alt har en pris, sagde han.

Heini Svendsen, 66 år, var blandt de fremmødte. - Jeg interesserer mig utrolig meget for teknik, så det var oplagt at tage med i aften. Jeg er mest af alt spændt på at høre, hvorfor man vælger at flytte. Det synes jeg er enormt ærgerligt, sagde han. Foto: Peter Hagmund
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce