Annonce
Sport

Axelsen slår indoneser og spiller sig i thailandsk finale

Viktor Axelsen har aldrig tabt til Ng Ka Long Angus, som han søndag møder i finalen i Thailand Open. (Arkivfoto)
Anthony Ginting blev slået i tre sæt, da Viktor Axelsen gik videre til finalen i Thailand Open.
Annonce

BADMINTON: Viktor Axelsen er klar til finalen i Thailand Open.

I semifinalen, der bølgede frem og tilbage, slog danskeren Anthony Ginting fra Indonesien i tre sæt med cifrene 21-19, 13-21, 21-13.

Axelsen var foran 11-7 i andet sæt og godt på vej mod sejr, men gik så i stå for derefter at rejse sig og tage sejren.

I finalen søndag venter Ng Ka Long Angus fra Hongkong. Det glæder formentlig Axelsen, som i de to spilleres ni indbyrdes opgør aldrig har tabt.

Axelsen kan blive den første dansker til at vinde Thailand Open i herresingle.

Ginting kom bedst fra start i lørdagens semifinale og lykkedes med at presse Axelsen ud i alle hjørner af danskerens banehalvdel og styre tempoet.

Indoneseren fik dog ikke rystet Axelsen af sig og var kun foran 11-10 ved den indlagte pause. Fynboen slog til efter spilstoppet og kom på 14-12. Ginting havde dog mere i sig og gjorde det til 17-14 i indonesisk favør.

Men Axelsen rejste sig. Det blev først til 17-17, inden Ginting kom på 19-17, men så blev vidne til endnu et dansk comeback. Axelsen kæmpede sig på 20-19 og vandt i duellen efter sættet med en bold placeret lige på sidelinjen.

Andet sæt startede tæt, men Axelsen begyndte langsomt at trække fra, så der ved pausen stod 11-7.

Ginting vågnede dog op og fik både udlignet og bragt sig på 12-11. Nu var der pludselig ikke ret meget, der virkede for danskeren, som måtte se sin modstander sende kampen ud i et tredje sæt i overbevisende stil.

Det startede, som andet sluttede, godt hjulpet på vej af adskillige fejl af Axelsen, der især kæmpede med længden på sine slag.

Ginting var i kontrol og gik til pause foran 11-7. Indoneseren begyndte dog at lave fejl, og nærmest ud af ingenting fik Axelsen udlignet til 11-11. Lidt efter blev det sågar 13-12 til danskeren.

Nu var det hele vendt på hovedet. Ginting fejlede, og næsten alt lykkedes for Axelsen, som endte med at tage en komfortabel sejr.

Landstræner Kenneth Jonassen var efter kampen imponeret over Axelsens comeback.

- Viktor hænger efter i tredje sæt, men han kæmper bravt, og det spil, han leverer fra 7-11, er exceptionelt. Han finder længden og står godt i defensiven.

- Hele vejen igennem har han en god attitude, selv om han er udfordret, og selv om han presset til grænsen. Det var en flot sejr, siger Kenneth Jonassen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

Thailand Open er en såkaldt Super 1000-turnering, det højeste niveau på Det Internationale Badmintonforbunds World Tour. Turneringen rangerer på niveau med blandt andet All England og China Open.

I næste uge spilles endnu en udgave af Thailand Open. Ugen efter igen spilles sæsonfinalen i samme hal i Bangkok.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Taget på fersk gerning: Tre anholdt for tyveri mod varebiler

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce