Annonce
Helsingør

Børnefestival er i gang:" Selv seniorerne vil lege med"

14-årige Hussein Acikel spiller et spil mod ni-årige Fillippa, hvor det gælder om at få flest kapsler på modstanderens banehandel. Foto Lars Johannessen

Mandag til lørdag er der Legefestival i boligområderne i Helsingør, som er en del af projektet "Levende Legekultur".

Annonce

Helsingør: - Det er faktisk nogle ret sjove spil, selvom de er meget gamle, siger 14-årige Hussein Acikel, der bor på Vapnagård.

Han er frivillig til Legefestivalen i uge 28, der foregår på Vapnagård tirsdag, i Nøjsomheden onsdag og torsdag, på Abildvængets Bibliotek fredag og ved Øresundsakvariets vandlaboratorium lørdag.

Her sætter instruktører fra Gerlev Center for Leg og Bevægelse sammen med de lokale frivillige gang i forskellige lege for børn såvel som for voksne.

Som frivillig har Hussein Acikel brug hele tirsdagen på at lege med de fremmødte børn, hvilket har været en fornøjelse.

- Jeg synes det er sjovt at være med til at hjælpe, dem der kommer for at lege. Mange af de helt små forstår ikke spillene, og så hjælper jeg dem i gang, forklarer han.

Annonce

De ældre kom også forbi

Legefestivalen er en del af projektet ”Levende legekultur”, som er en treårig indsats der sætter fokus på læringsmiljø, social trivsel og dannelse i boligområderne.

Projektet bygger på en viden om, at glade børn lærer bedre, og således er formålet at motivere, implementere og forankre en levende legekultur.

Hele projektet startede sammen med Legefestivalen mandag på Vapnagård, hvor der kom langt over 100 mennesker for at lege.

Det var meget mere, end man havde forventet, fortæller 23-årige Nikolaj Nilsson, der er lege-og bevægelsesformidler ved Gerlev Legepark.

- Det var en ret overraskende start, fordi så mange mennesker kom forbi.

- Der er virkelig gang i den, og det er dejligt, at så mange borgere gerne vil lege med, siger Nikolaj Nilsson.

Selvom festivalen som udgangspunkt er målrettet børn, er der plads til alle, forklarer han, hvilket de i den grad har oplevet.

- Ud over de mange forældre og pædagoger, som har været med, har vi også haft besøg af nogle af seniorerne fra Vapnagård, der gerne ville lege med. Det viser også bare, at man kan lege i alle aldre, og det var sjovt at se de helt små lege med de ældre, siger Nikolaj Nilsson.

Annonce

Alle kan være med

De medbragte spil er reproduktioner af gamle spil, der i hundredevis af år har været i brug på markeder, værtshuse og omrejsende tivolier.

Med fingerfærdighed, øvelse og en del held, skal man få bolde, pinde og andre genstande til at falde gennem huller, vælte eller hænge fast.

Derfor kan alle også være med, forklarer Nikolaj Nilsson.

- Det gør selvfølgelig at alle kan være med. Der er tit sådan i spil, at man har en stor fordel, hvis man er voksen. Sådan er det ikke nødvendigvis i de her spil, hvor det oftest handler om præcision, forklarer Nikolaj Nilsson.

Annonce

Første skridt er taget

Som en del af projektet Levende Legekultur er Legefestivalen er med til at synliggøre boligområderne og viser, hvordan beborene kan hygge sig sammen, mener Sheila Holm, der er uddannet pædagog og boligsocialmedarbejder på Vapnagård.

- Det er vigtigt, at man kan være en del af det fællesskab, der hvor man bor. Derfor er Legefestivalen et rigtig godt koncept og første skridt mod noget større, siger Sheila Holm.

Ud over at styrke fællesskabsfølelsen i områderne, kan det også være med til at få børn og unge væk TV-og iPadskærmene og ud i den friske luft, forklarer Sheila Holm.

- Man behøver ikke tage langt væk og det er helt gratis at få en god oplevelse med sin familie. Der er rigtig mange, som har kammerater på ferie. For dem er det et godt afbræk at kunne komme her og se nogle andre børn, siger Sheila Holm.

Størstedelen af de mange besøgende har været fra området, men der har dog været børn og unge fra hele byen.

- Det skaber liv og glade dage i området, og det er fedt, at det er populært. Det har været en succes, og det fortsætter forhåbentlig de næste dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce