Annonce
Nordsjælland

Badegæster bekymret for risiko med coronasmitte på stranden i Espergærde

Skoleleder Andreas Elkjær oplyser, at skolen gør det, skolen skal og sørger for mest mulig udeundervisning.  Foto: Lars Johannessen
Et større antal unge var onsdag samlet på stranden i Espergærde for at spille volleyball. Det gav anledning til bekymring hos flere badegæster, oplyser en læser. To af skolens elever blev nemlig tidligere på ugen konstateret positive for coronavirus. Der er ikke noget at være bekymret for, oplyser skoleleder Andreas Elkjær.
Annonce

HELSINGØR: - Vi er flere morgenbadere oppe i alderen, der er bekymrede over, at der er så mange unge samlet på stranden for at spille volleyball. Kan det virkelig være rigtigt, at skolen giver grønt lys for, at så mange unge samles på stranden, når der er flere elever, der har fået konstateret coronavirus ?

Det spørgsmål ringede en læser til redaktionen om onsdag formiddag. Læseren, som ønsker at være anonym, hører selv til blandt de faste morgenbadere og fortalte, at der var mellem 50 og 70 elever fra Tibberupskolen på stranden.


Der er ingen corona, men udeundervisning kombineret med bevægelse.

Andreas Elkjær, skoleleder


På læserens vegne har redaktionen givet spørgsmålet videre til skoleleder Andreas Elkjær. Han bekræfter, at der ganske rigtig var en flok elever fra syvende årgang samlet for at spille volleyball. Men ingen af eleverne er testet positive for coronavirus, oplyser han.

- Der er ingen corona, men udeundervisning kombineret med bevægelse. Vi er også blevet kontaktet på Tibberupskolen af en borger,  som var meget højttalende og ikke interesseret i at lytte. Hun kaldte det uansvarligt, hvilket jeg er helt uenig i. Det er jo faktisk netop det, vi skal, som vi gjorde - være mest muligt udenfor, forklarer Andreas Elkjær.

Han oplyser, at eleverne i den 7.- klasse, hvor der er en dreng, der er blevet konstateret positiv for Covid 19, ikke var iblandt eleverne på stranden. De bliver undervist hjemmefra.

Helsingør Dagblad omtalte i starten af ugen, at to søskende - en elev i 9. klasse og hendes bror, der går i 7. - er blevet testet positive for coronavirus. Det betyder, at skolen har opfordret alle, der har været tæt på de to pågældende elever, til at lade sig teste. Det fremgik af artiklen, at skolen har taget forholdsregler og adskilt klasserne - også i forbindelse med dimissionen på 9. årgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce